Το σχέδιο ΓΑΠ για επιστροφή μέσω του αδελφού του | piperata.gr Skip to main content
Το σχέδιο ΓΑΠ για επιστροφή μέσω του αδελφού του

Το σχέδιο ΓΑΠ για επιστροφή μέσω του αδελφού του

Υπήρχε ποτέ πιθανότητα η οικογένεια Παπανδρέου να βλέπει τις εξελίξεις να περνούν από μπροστά της και να μένει αμέτοχη; Ποτέ. 

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Ο «Γέρος» το προσπαθούσε από το ’45 κι αφού συμμάχησε με όλους απέναντι στη Δεξιά κατάφερε να ξαναγίνει πρωθυπουργός δυο δεκαετίες αργότερα, έστω και για 1,5 χρόνο.

Ο γιος του, παρότι είχε βάλει βηματοδότη και δεν μπορούσε να σταθεί καλά – καλά στα πόδια του πέτυχε να συντρίψει τον Μητσοτάκη το ’93 και να ξαναμπεί στο Μαξίμου. Ο εγγονός του Γιώργης το ‘χει βάλει αμέτι μοχαμέτι να μοιάσει και στους δύο. Αυτό ακούγεται έντονα στο ΚΙΝΑΛ τον έλεγχο του οποίου έχει χάσει η Φώφη.

Πρόθεση λοιπόν της οικογένειας Παπανδρέου, είναι να θέσει υποψηφιότητα ο Νίκος (65 ετών) απέναντι στη Φώφη, τον Λοβέρδο, τον Ανδρουλάκη κι όποιον ακόμη, κι αφού τους διασπάσει με το ποσοστό που θα πάρει (σ.σ ένας Παπανδρέου έχει πάντα αποδοχή στο ΠΑΣΟΚ) να το παραδώσει διαιρεμένο στον Γιώργο.

Ο δε ΓΑΠ με τους πυρήνες του στη ΝΔ (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Πιερακάκης, Θεοδωρικάκος κτλ), στον ΣΥΡΙΖΑ (Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου κτλ) και στο ΜΕΡΑ 25 (ο Βαρουφάκης έχει παντρέψει τον Νίκο), θα θελήσει να αμφισβητήσει τον Μητσοτάκη και να ηγηθεί οικουμενικής κυβέρνησης.

 

Όλα αυτά δεν αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός αλλά επεξεργασμένο σχέδιο το οποίο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και κάπου εκεί μέσα θα ξεπηδήσει και η διάδοχος κατάσταση, μάλλον γένους θηλυκού και μάλλον η Μαργαρίτα (η εγγονή της 97χρονης Μάργκαρετ, της πάλαι ποτέ «ΑΙΓας» ) που ξεκίνησε τις δημόσιες παρεμβάσεις.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.