Απεφεύχθη «θερμό επεισόδιο» με τουρκικό πλοίο και ελληνική φρεγάτα στο Καστελλόριζο | piperata.gr Skip to main content
ΦΡΕΓΑΤΑ

Απεφεύχθη «θερμό επεισόδιο» με τουρκικό πλοίο και ελληνική φρεγάτα στο Καστελλόριζο

Περιστατικό που παραλίγο να οδηγήσει σε «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή νοτίως του Καστελλορίζου, αποκάλυψε η ΕΡΤ.

 

Το συμβάν σημειώθηκε πριν περίπου μία εβδομάδα, μετά την αποστολή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο, ενώ το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

 

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας είναι επεισόδιο που σημειώθηκε προ ημερών μεταξύ τουρκικής και ελληνικής φρεγάτας ανοιχτά του Καστελλόριζου.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουρκική φρεγάτα εξέπεμπε ηλεκτρονικά σήματα προς την ελληνική έχοντας στραμμένα προς αυτή τα όπλα της.

 

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

 

Το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά. Τα ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του «Λήμνος».

 

 

Ακραίο περιστατικό αντίστοιχο με αυτό του "Λήμνος"

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με το περιστατικό της επακούμβησης της τουρκικής φρεγάτας "Κεμάλ Ρέις" με την ελληνική φρεγάτα "Λήμνος".

 

Το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος συγκρούστηκε με το μπροστινό της φρεγάτας "Λήμνος". Η τουρκική φρεγάτα υπέστη σημαντικές ζημιές στην πρύμνη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, σε αντίθεση με το "Λήμνος" που δεν είχε ζημιά και συμμετείχε κανονικά στα ελληνογαλλικά γυμνάσια.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV