Η παραδοχή Μαγιορκίνη για τη μη καταγραφή των ιδιωτικών τεστ για κορωνοϊό (vid) | piperata.gr Skip to main content
Η παραδοχή Μαγιορκίνη για τη μη καταγραφή των ιδιωτικών τεστ για κορωνοϊό (vid)

Η παραδοχή Μαγιορκίνη για τη μη καταγραφή των ιδιωτικών τεστ για κορωνοϊό (vid)

Από τα μέσα Οκτωβρίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε ομολογήσει ότι είναι ελλιπής και προβληματικός ο τρόπος καταγραφής των στοιχείων για τα τεστ του κορωνοϊού.

  

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε παραδεχτεί ότι δεν δηλώνονται όλα τα τεστ κορωνοϊού από τα ιδιωτικά εργαστήρια ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Τότε είχε αναφέρει ότι «στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στα 13.000 τεστ. Ο μέσος όρος είναι μεταξύ 10 και 13.000 τεστ. Βέβαια αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο υπουργείο Υγείας, γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε είναι αρκετά περισσότερα».

 

Στη συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για το εάν ανέφερε πως δεν δηλώνονται τεστ από τα ιδιωτικά εργαστήρια, ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι «όχι αυτό, υπάρχει ένας αριθμός που ανέφερα. Είναι αυτά που δηλώνουν συστηματικά σε… στο… πώς το λένε. Τα δηλώνουν τα τεστ τα ιδιωτικά, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία έτσι».

 

Όταν, δε, ρωτήθηκε εάν υπάρχει επιφύλαξη για τα τεστ που δηλώνονται, απάντησε: «Οχι για τα κρούσματα, τα αρνητικά. Πόσα τεστ “τρέχουν”. Υπάρχει μια υποψία, όπως λέτε κι εσείς, εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που σας είπα είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, άμα το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV