Πάμε για σύγκρουση Εκκλησίας με Κυβέρνηση; Ο Σωτήρης Τζούμας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο! | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης Ιερώνυμος

Πάμε για σύγκρουση Εκκλησίας με Κυβέρνηση; Ο Σωτήρης Τζούμας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο!

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης. Το θέμα ένα και μοναδικό. Η απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει πάλι τους ναούς την ημέρα των Θεοφανείων και να μην επιτρέψει στους πιστούς να συμμετέχουν του μεγάλου Αγιασμού.

 

Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας

 

Όλα δείχνουν ότι σύσσωμες  η Ιεραρχία της Ελλάδος  αλλά και της Κρήτης έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν με την πολιτεία και να επιμείνουν στο να ισχύσει  η προηγούμενη ΚΥΑ η οποία επέτρεπε τον εκκλησιασμό και την συμμετοχή των πιστών έστω και στα χαμηλό αριθμό των 25 πιστών ανά ναό και 50 πιστών ανά Μητροπολιτικό ναό. Κάτι που άλλωστε έγραψε το PIPERATA.GR.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος  ήταν απόλυτος στην εισήγηση του προς τους Συνοδικούς και στο πνεύμα αυτό κινήθηκαν και όλοι οι Μητροπολίτες.

 

Όταν μάλιστα έφτασαν και από την Κρήτη τα νέα ότι και η εκεί επαρχιακή Σύνοδος κινείται στην ίδια κατεύθυνση αναθάρρησαν  οι Αρχιερείς ότι η Εκκλησία μας έχει κοινή φωνή και γιαυτό  θα πρέπει να γίνει διπλά σεβαστή. Μάλιστα Συνοδικός Ιεράρχης πρότεινε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την παράνομη και αντισυνταγματική  αυτή απόφαση η οποία στερεί από τους πιστούς να τελέσουν το Συνταγματικό τους δικαίωμα. Αλλά ο Νόμιμος Σύμβουλος της Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου όταν κλήθηκε να εκφράσει την νομική του άποψη είπε ότι όταν κληθεί το ΣτΕ να συζητήσει την προσφυγή δεν θα υφίσταται πλέον ως θέμα και θα είναι άνευ αντικειμένου η προσφυγή. Αλλά οι Ιεράρχες επέμειναν ότι αυτό πρέπει να γίνει για να το έχει ως άλλοθι η Εκκλησία αλλά και να δοθεί η δυνατότητα  να προσφύγει αργότερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

Όπως όλα δείχνουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  και η Σύνοδος  είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος αυτή τη φορά και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να υποτιμήσει άλλο την Εκκλησία και τους πιστούς!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV