Έκτακτη επιστροφή Τσιόδρα - Συνέντευξη τύπου με Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα | piperata.gr Skip to main content
Έκτακτη επιστροφή Τσιόδρα - Συνέντευξη τύπου με Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα

Έκτακτη επιστροφή Τσιόδρα - Συνέντευξη τύπου με Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα

H Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση.

 

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τα 110 κρούσματα σε μία ημέρα, έφεραν νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και στην ομάδα που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε χθες, την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα ακόμη μέτρο, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς των πλοίων έως τις 18 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται νέα μέτρα όπως να κλείνουν νωρίτερα τα νυχτερινά κέντρα ή να μπει νέο πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος στην παρούσα φάση είναι ο συνωστισμός στα κέντρα διασκέδασης, αλλά και τα κρούσματα που «ξεφυτρώνουν» από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και κυρίως από γάμους.

Μάλιστα οι ειδικοί δεν σταματούν να εφιστούν την προσοχή στους νέους επισημαίνοντας πως ο κοροναϊός είναι ακόμη εδώ και «χτυπά» απροειδοποίητα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV