Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό με εκατοντάδες τραυματίες - Ακούστηκαν μέχρι την Κύπρο (pics&vids) | piperata.gr Skip to main content
βυρητος

Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό με εκατοντάδες τραυματίες - Ακούστηκαν μέχρι την Κύπρο (pics&vids)

Τεράστιες εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, και μια τεράστια στήλη καπνού φάνηκε να ανεβαίνει πάνω από την πόλη, σύμφωνα με μάρτυρες του Reuters και τοπικά ΜΜΕ.

 

Ο επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού οφείλονται σε νιτρικό νάτριο που κατασχέθηκε από ένα πλοίο, πριν από περίπου ένα χρόνο και αποθηκεύτηκε εκεί.

 

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 500 τραυματίες.

 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού, Τζορτζ Κετάνεχ, πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι σε σπίτια που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των τραυματιών, καθώς πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια στην περιοχή των εκρήξεων. Άλλοι διασώθηκαν με βάρκες.

 

Δύο πηγές ασφαλείας και μάρτυρας δήλωσαν ότι η έκρηξη συνέβη στην περιοχή του λιμανιού όπου υπάρχουν αποθήκες.

 

Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους.

 

Η ισχυρή έκρηξη στην Βηρυτό έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης και προήλθε από μαζική πυρκαγιά κοντά στο λιμάνι

 

Μάλιστα η έκρηξη ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο και προκάλεσε αναστάτωση. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IS EVERYONE SAFE?

A post shared by Widad Taleb (@widadstaleb) on

 

Πολλά κτήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ανάμεσα τους και τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού, Σααντ Χαρίρι και αυτά του CNN. Eνα κόκκινο μανιτάρι καπνού εμφανίστηκε στον ουρανό μετά την έκρηξη ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν να σβήσουν τις εστίες.

 

Οικίες σε απόσταση 10 χλμ υπέστησαν ζημιές ενώ σκηνές με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα καταγράφηκαν σε βίντεο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV