ΗΠΑ: Ο Τραμπ εργάζεται από το νοσοκομείο - Δεν είναι ακόμα «εκτός κινδύνου» (pics) | piperata.gr Skip to main content
Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εργάζεται από το νοσοκομείο - Δεν είναι ακόμα «εκτός κινδύνου» (pics)

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου», σημειώνει «πρόοδο» και η ομάδα των θεράποντων ιατρών του αμερικανού προέδρου δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξη».

 

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο νέες φωτογραφίες που εμφανίζουν τον πρόεδρο να εργάζεται στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή.

 

Ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι ο Τραμπ έχει «κάνει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση».

 

Σε μία από τις φωτογραφίες ο Τραμπ κάθεται στο ίδιο γραφείο από το οποίο απηύθυνε νωρίτερα ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα, στο οποίο έλεγε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα τώρα».

 

trump

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» καθώς η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά», τόνισε χθες Σάββατο το βράδυ ο Κόνλι.

 

«Η κατάσταση του προέδρου [των ΗΠΑ Ντόναλντ] Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

 

Ο Τραμπ έχει εισαχθεί σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

 

trump

 

Ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

 

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

 

Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρότι διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter — δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μαγνητοσκοπήθηκε — ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον, αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες και πρόσθεσε «θα δούμε τι θα γίνει».

 

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV