Σκληρό ροκ από Ιερώνυμο: Θα κάνει κανονικά αγιασμό υδάτων! | piperata.gr Skip to main content
Ιερώνυμος

Σκληρό ροκ από Ιερώνυμο: Θα κάνει κανονικά αγιασμό υδάτων!

Μπορεί σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να είχε τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή», τουναντίον φαίνεται πως η… σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

 

Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος, αφού χοροστάτησε στην ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ υπουργών, αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Είχε φροντίσει ωστόσο να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ευχόμενος στους υπουργούς, μεταξύ άλλων, «καλή συνεργασία».

 

Το περιεχόμενο της συνομιλίας Μητσοτάκη - Ιερώνυμου δεν έγινε γνωστό, ενώ άγνωστο είναι και αν θα υπάρξει νέα προσπάθεια διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας εντός της ημέρας, προκειμένου να αναζητηθεί ένας κοινός τόπος και να «σβήσει η σπίθα» της αντιπαράθεσης, με αφορμή τη λειτουργία των ιερών ναών την ημέρα των Φώτων.

 

Ωστόσο και σύμφωνα με το orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ως τις 11 Ιανουαρίου, αποφάνθηκε ομόφωνα θετικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος να μεταβεί σε κάποια από τις ακτές της Αττικής εντός της δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κάπου στο Μοσχάτο ή την Καλλιθέα, και να τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων.

 

Παρότι προβλέπεται η τελετή να είναι λιτή και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, αυτή φαίνεται πως αντίκειται στη σχετική ΚΥΑ, που απαγορεύει ρητώς αυτές τις τελετές και δεν προβλέπει την παραμικρή εξαίρεση.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV