Εκνευρισμένος ο Τζο Μπάιντεν: Όχι δεν θα κάνω το τεστ γνωστικών ικανοτήτων | piperata.gr Skip to main content
Τζο Μπάιντεν

Εκνευρισμένος ο Τζο Μπάιντεν: Όχι δεν θα κάνω το τεστ γνωστικών ικανοτήτων


Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, εμφανίστηκε πολύ εκνευρισμένος, αναφορικά με την ιδέα να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων, για να αξιολογηθεί η διανοητική κατάστασή του, ενώ την; απέρριψε κατηγορηματικά. 

 

Αφορμή για το τεστ στάθηκε ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τον προέτρεψε να κάνει ένα, όπως και ο ίδιος. 

 

«Όχι, δεν θα κάνω το τεστ. Γιατί, στον διάβολο, πρέπει να κάνω ένα τεστ;», απάντησε, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα, όπου ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την οργή του.

 

Σε ηλικία 77 ετών, η διανοητική ευελιξία του τίθεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ηλικίας 74 ετών, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 3 Νοεμβρίου στις προεδρικές εκλογές.

 

«Είναι σα να σας έλεγα, προτού έλθετε σε αυτήν την εκπομπή, να κάνετε ένα τεστ για να δούμε εάν παίρνετε κοκαΐνη ή όχι. Τι θα πιστεύατε; Είστε πρεζόνι;», συνέχισε ο ίδιος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του CBS, στον οποίο έδινε τη συνέντευξη, για το συνέδριο των αμερικανικών ενώσεων μαύρων (NABJ) και ισπανόφωνων (NAHJ) δημοσιογράφων των ΗΠΑ.

 

Αυτή η αναπάντεχη τοποθέτηση προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CBS Έρολ Μπαρνέτ ανέφερε αργότερα ότι ζήτησε από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ ενός γνωστικού τεστ και μιας εξέτασης για κοκαΐνη.

 

Το επιτελείο προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε από την πλευρά του να θέσει υπό αμφισβήτηση τη διανοητική ικανότητα του Μπάιντεν επικαλούμενο το τέλος της συνέντευξης, καθώς ο Τζο Μπάιντεν κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει:

 

«Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει στα τέλη Ιουλίου ότι «αρίστευσε» σε ένα γνωστικό τεστ. Γεμάτος υπερηφάνεια, είχε αναφέρει πως η δοκιμασία περιελάμβανε για παράδειγμα ένα τεστ μνήμης.

 

«Μας ζητούν να επαναλάβουμε λέξεις: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση. Εγώ είπα ναι, είναι: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση».

 

Πάντως, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συμπλήρωσε στη σημερινή συνέντευξη:

 

«Καλώς, εάν δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός ελέφαντα κι ενός λιονταριού. Δεν γνωρίζω καν για τι μιλάει. Το βλέπετε; (…) Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία για μια δημόσια συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV