ΗΠΑ: Υπέβαλε παραίτηση ο Γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ | piperata.gr Skip to main content
Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Υπέβαλε παραίτηση ο Γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Ο Γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Στίβεν Τζ. Άκαρντ, υπέβαλε την παραίτησή του για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την ξαφνική απόλυση του προκατόχου του, Στιβ Λίνικ, από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο Ακάρντ ασκούσε χρέη γενικού επιθεωρητή. 

 

«Ο πρεσβευτής Στίβεν Τζ. Άκαρντ, ο ασκών χρέη γενικού επιθεωρητή και διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Αποστολών, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα, μετά από χρόνια υπηρεσίας στον δημόσιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Τώρα θα αναλάβει προσωρινά χρέη γενικού επιθεωρητή η αναπληρώτρια του Ακάρντ, Νταϊάνα Σόου.

 

Ο Άκαρντ είναι στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ανέλαβε χρέη γενικού επιθεωρητή, τον Μάιο, θεωρήθηκε ότι ο στόχος ήταν να προστατευθεί ο υπουργός Μάικ Πομπέο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον προκάτοχο του Άκαρντ, τον Στιβ Λίνικ, κατόπιν αιτήματος του Πομπέο, σε μια εποχή που ερευνούσε μια υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες αραβικές χώρες, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Ο Λίνικ είχε επίσης ξεκινήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι ο Πομπέο και η σύζυγός του, Σούζαν, απαίτησαν από έναν δημόσιο υπάλληλο να βγάζει βόλτα τον σκύλο τους ή να παραλαμβάνει τα ρούχα τους από το καθαριστήριο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.