Στις 11:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Σμιθ για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα | piperata.gr Skip to main content
Στις 11:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Σμιθ για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Στις 11:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Σμιθ για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Την επένδυση ενός κολοσσού της τεχνολογίας, της Microsoft, στην Ελλάδα θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επένδυση είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ με την προστιθέμενη αξία να υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.

 

Ο πρωθυπουργός, στις 11:00 το πρωί θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, στο πρόγραμμα στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

 

Πως επετεύχθη η συμφωνία

 

Η εταιρία «κολοσσός» της τεχνολογίας, θα αναλάβει την εγκατάσταση ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Η Microsoft επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών για την συγκεκριμένη επένδυση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά από επαφές που είχε με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Νταβός φέτος με τον κ. Σμιθ, στην διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά επαφών με στόχο να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Ηταν μία συνάντηση που ο Μπραντ Σμιθ είχε χαρακτηρίσει ως μία από τις σημαντικότερες που είχε και τώρα οι «καρποί» των επαφών φέρνουν μια πολύ σημαντική επενδυτική συμφωνία. Να τονιστεί πως οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική.

 

Σε εκείνη την συνάντηση στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, και πως επενδύει σε τέτοιου του είδους τα προγράμματα.

 

Ετσι, σήμερα θα γίνει η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και αναμένεται να ανακοινωθούν και λεπτομέρειες της επένδυσης. Η Microsoft, μαζί με την κυβέρνηση, δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV