Οι μάσκες έπεσαν! Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο της Χάγης… | piperata.gr Skip to main content
Οι μάσκες έπεσαν! Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο της Χάγης…

Οι μάσκες έπεσαν! Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο της Χάγης…

Έγινε αυτό που φοβόντουσαν όλοι, που επί μήνες έγραφε το PIPERATA.GR.

Χθες το βράδυ ο  Μητσοτάκης άνοιξε αιφνιδίως  θέμα  προσφυγής στη Χάγη για τα  Ελληνοτουρκικά προκαλώντας έτσι τους Τούρκους να απαντήσουν!

 

Γράφει ο Μιχ. Ι. Ασημάκης

 

Συγκεκριμένα μιλώντας σε ένα προφανώς «στημένο» φόρουμ του Aspen Strategy  Group  επικεφαλής του οποίου είναι ο γνωστός ανακατωσούρας πρώην πρέσβης των  ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς,  είπε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Υπήρξα πολύ ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία και την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας ότι εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης. Να συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι η μόνη διαφορά μας, να θέσουμε τις παραμέτρους, να συμφωνήσουμε σε όσα συμφωνούμε και σε όσα διαφωνούμε και να σεβαστούμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο…». 

Είναι πλέον πολύ… απλό! Αν η  Ελλάδα προσφύγει σε δικαστήριο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κερδίσει, ούτε καν ότι θα πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τη στιγμή λοιπόν  που ο Μητσοτάκης λέει ότι θα σεβαστεί τη δικαστική απόφαση, τούτο απλά σημαίνει ότι αν χάσει θα παραδεχθεί την ήττα του. Κι η προσωπική του ήττα δεν ενδιαφέρει  κανέναν, η χώρα όμως θα συρρικνωθεί.

 


Εκτός ο Δένδιας 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θέμα χειρίζεται αποκλειστικώς το διπλωματικό γραφείο του Μαξίμου με την Ελ. Σουρανή η  οποία επισήμως συνομιλεί απευθείας με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχήμ   Καλίν, έχοντας αφήσει  εντελώς απέξω τον  υπουργό Εξωτερικών  Ν. Δένδια.

Μέχρι στιγμής η συνεργασία Σουρανή  - Καλίν εξελίσσεται υπέροχα για τους Τούρκους  που μετέτρεψαν την  Αγιά Σοφιά σε τζαμί και λίγους μήνες νωρίτερα  πέτυχαν να φτιάξουν το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο με την αποδοχή του ΝΑΤΟ. 

 


Ο Μπερνς…

Όσον δε για τον  Μπερνς που σήμερα παριστάνει τον ειδικό και τον εξέχοντα, επί των ημερών του στην Αθήνα,  οι Σημίτης – Πάγκαλος είχαν παραδώσει τον  Οτσαλάν στους Τούρκους,  οι Αμερικανοί είχαν ξεσκίσει με τους βομβαρδισμούς τους τα Βαλκάνια, ενώ αργότερα ήταν εκείνος που πίεζε Καραμανλή και Ντόρα ως υπουργό Εξωτερικών, να μη βάλουν βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ,  λέγοντας το αμίμητο  ότι «το όνομα δεν είναι πρόβλημα»!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.