Πέτσας: Απαγόρευση διέλευσης 11μμ -7πμ στις χερσαίες πύλες εισόδου | piperata.gr Skip to main content
Πέτσας

Πέτσας: Απαγόρευση διέλευσης 11μμ -7πμ στις χερσαίες πύλες εισόδου

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που έκανε λόγο για τρεις εστίες ανησυχίας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η απαγόρευση διέλευσης, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, επεκτείνεται από το βράδυ της Παρασκευής στις χερσαίες πύλες εισόδου που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων, πλην του Προμαχώνα. 

Κατά τον κ. Πέτσα, στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας.

Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. «Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα».

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά στις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. «Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε».

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Και για τις τρείς αυτές πηγές ανησυχίας παίρνουμε μέτρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.   

 

 

Ο ιός δεν έφυγε…

 

«Ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται από τον εφησυχασμό», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας την σημασία της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης, αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.  

Κατά τον κ. Πέτσα, τα επίσημα στοιχεία πιστοποιούν πως η αύξηση των κρουσμάτων «οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.