Τέλεια σαλάτα με πεπόνι προσούτο και γραβιέρα | piperata.gr Skip to main content
σαλάτα με πεπόνι

Τέλεια σαλάτα με πεπόνι προσούτο και γραβιέρα

Καλοκαιρινή φρουτένια πράσινη σαλάτα με προσούτο και πικάντικη γραβιέρα. Μία τέλεια συνταγή για ελαφρύ γεύμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 

Υλικά

 

2 φλ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι

1 πράσινη σαλάτα

1 ματσάκι ρόκα

4 λιαστές ντομάτες

4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)

4 φέτες προσούτο Καρπενησίου

1/2 φλ. φλούδες πικάντικη γραβιέρα

1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου

 

Για τη σως

 

1/3 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μπαλσάμικο

2 λιαστές ντομάτες

1/2 κ.γλ. μέλι

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Για τη σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.

 

Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

Πηγή: argiro.gr



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.