Κόλαφος το κατηγορητήριο για Καραπαπά – Με βαριά ποινή κινδυνεύει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός | piperata.gr Skip to main content
Κόλαφος το κατηγορητήριο για Καραπαπά – Με βαριά ποινή κινδυνεύει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Κόλαφος το κατηγορητήριο για Καραπαπά – Με βαριά ποινή κινδυνεύει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Την κατηγορία περί απειλής και εκφοβισμού αντιμετωπίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, για όσα έκανε κατά των διαιτητών μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, σε απολογία κλήθηκε ως έχουσα την αντικειμενική ευθύνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία βάσει του άρθρου 19 κινδυνεύει με τιμωρία. 

 

Το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Καραπαπά, το οποίο βασίζεται στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, αναφέρει τα εξής:

 

«Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια ο αντιπρόεδρος και έχοντας διαπίστευση εκπροσώπου ομάδας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπάς εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και απευθυνόμενος προς το διαιτητή του αγώνα είπε: “Είστε ξεφτίλες, πάλι ξεφτιλιστήκατε πουτάνες θα δείτε τι θα πάθετε”.

Στη συνέχεια οι διαιτητές εισήλθαν στα αποδυτήρια τους και ο εγκαλούμενος χτυπώντας με δύναμη και συνεχόμενα την πόρτα των αποδυτηρίων τους, τους είπε: “Άνοιξε ρε παλιοπουτάνα, είσαι στημένος, θα γαμηθείς” και στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά και την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκε».

 

Το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα

 

Ο Καραπαπάς καλείται να απολογηθεί και με βάση το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά τις απειλές και τους εκφοβισμού και αναφέρει τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών, και γ. υποβιβασμού ομάδας».

 

Την Πέμπτη η απολογία του

 

Η απολογία του θα λάβει χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ.

Η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει τα εξής: 

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη, 08-10-2020 και ώρα 13:30, την παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος): “Βάσει των αναφερομένων στο από 04/10/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 04/10/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα”, στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Car.gr – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄, και 19 του Π.Κ. της ΕΠΟ.»

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV