Κακοκαιρία "Θάλεια": Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο (vid) | piperata.gr Skip to main content
καιρός

Κακοκαιρία "Θάλεια": Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο (vid)

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία που αναμένουμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, ενώ τονίζει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Αυγούστου η κακοκαιρία που φέρνει η «Θάλεια» αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας καθώς ήδη από σήμερα, Παρασκευή,περιμένουμε στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα βροχές και ισχυρές καταιγίδες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε περιοχές που βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο. 

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Οpen TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σύννεφα εκτείνονται από τα βόρεια Βαλκάνια και φτάνουν μέχρι τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας μας και αυτό είναι ουσιαστικά το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο τις τελευταίες μέρες στέλνει ψυχρότερες και υγρότερες αέριες μάζες προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχουμε τον άστατο καιρό στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Όπως δείχνει ο μετεωρολογικός δορυφόρος, υπάρχει μια εκτεταμένη νεφική μάζα που εκτείνεται από τις δαλματικές ακτές, έως και τα κεντρικά τμήματα της χώρας μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μισή Ελλάδα να έχει φθινοπωρινό καιρό στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

 

Το Σάββατο θα είναι μια αρκετά επικίνδυνη ημέρα για αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως όσες βρέχονται από τα δυτικά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι, ενώ πρέπει να δείξουμε προσοχή και στους κεραυνούς. Όταν βλέπουμε να αναπτύσσονται τέτοια φαινόμενα απομακρυνόμαστε από τη θάλασσα και από ανοιχτούς χώρους .

 

Από την Κυριακή αρχίζει να περιορίζεται η αστάθεια του καιρού, ενώ από την Δευτέρα επιστρέφει το καλοκαίρι καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και η αστάθεια υποχωρεί στα πιο βόρεια τμήματα της χώρας.

 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.