Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο» | piperata.gr Skip to main content
Ερντογάν

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε θα «επιτρέψει ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό στη θάλασσα».

 

«Η Τουρκία δεν θα δεχτεί σχέδια και χάρτες που στοχεύουν στο να περιοριστεί η χώρα στις ακτές της» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εργαστήριο για την Ανατολική Μεσόγειο στο πανεπιστήμιο Ακντενίζ μέσω βιντεοκλήσης.

 

Χαρακτήρισε δε, απαράδεκτα οποιαδήποτε σχέδια αποκλείουν την Τουρκία από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθούν τα διάφορα προβλήματα στην περιοχή είναι να καθίσουν όλοι οι «πρωταγωνιστές» γύρω από το ίδιο τραπέζι.

 

 

«Η χώρα μας δεν επιδιώκει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά την ειρήνη, τη συνεργασία και τη Δικαιοσύνη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας μερικές μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα θέσει επί τάπητος το ενδεχόμενο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV