Βηρυτός: Πρόωρες εκλογές προτείνει ο πρωθυπουργός - Νεκρός ένας αστυνομικός στις διαδηλώσεις | piperata.gr Skip to main content
Βηρυτός

Βηρυτός: Πρόωρες εκλογές προτείνει ο πρωθυπουργός - Νεκρός ένας αστυνομικός στις διαδηλώσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Λίβανο, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε πως θα προτείνει διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, κάτω από τον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού. Παράλληλα οι διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας με σκοπό να εκφράσουν την οργή τους για την πολιτική ηγεσία, που είναι υπεύθυνη για την τραγωδία.

 

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου επισήμανε πως μονάχα «οι πρόωρες εκλογές μπορούν να επιτρέψουν να εξέλθουμε από τη διαρθρωτική κρίση», προσθέτοντας πως εκείνος δεν φέρει ευθύνη για τα βαθιά οικονομικά και πολιτικά δεινά της χώρας.

 

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουμε», σημείωσε ο Ντιάμπ. Οι ηγέτες τους «δεν έχουν πολύ χρόνο, είμαι έτοιμος να συνεχίσω να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου για ένα διάστημα 2 μηνών εωσότου συμφωνήσουν», πρόσθεσε.
«Είμαι με τους Λιβανέζους που αγωνίζονται για την αλλαγή», υπογράμμισε.

 

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγαλύτερο απ’ όσο κανείς μπορεί να φανταστεί», είπε ο Ντιάμπ.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», συμπλήρωσε.

 

Αστυνομικός σκοτώθηκε στις συγκρούσεις με διαδηλωτές στη Βηρυτό

 

Ένας Λιβανέζος αστυνομικός σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Βηρυτού σήμερα, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί στις ταραχές ανήλθε σε 172.

 

«Διαδηλώσεις στη Βηρυτό: #LebaneseRedCross (ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου) μετέφερε 55 ανθρώπους σε κοντινά νοσοκομεία και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 117 ανθρώπους επιτόπου», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ερυθρός Σταυρός.

 

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και κοινωνικής μεταρρυθμίσεις, μετά τις φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες.

 

Στους δρόμους της Βηρυτού βρίσκονται επίσης δυνάμεις του στρατού.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV