Ένταση στη Βηρυτό: Δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών (pics&vid) | piperata.gr Skip to main content
Βηρυτός

Ένταση στη Βηρυτό: Δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών (pics&vid)

Στη ρήψη δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία του Λιβάνου σήμερα, Σάββατο, κατά τη διάρκεια της αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα με στόχο το κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού. 

 

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, για να διαδηλώσουν κατά της διαχείρισης της κυβέρνησης για την πολύνεκρη έκρηξη που έπληξε τη Βηρυτό, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

 

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση”, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι”.
“Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης”, δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

 

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.

 

Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι. Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ένα τμήμα της Βηρυτού.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV