Βαθαίνουν οι ρωγμές στις σχέσεις Μαξίμου-Σταϊκούρα | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης-Σταικουρας

Βαθαίνουν οι ρωγμές στις σχέσεις Μαξίμου-Σταϊκούρα

Οι πρώτες ρωγμές στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με την επιτελική ομάδα  του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, είχαν διαπιστωθεί από καιρό, αφού ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν περίμενε ότι θα έμενε τελείως έξω από τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης. 

 

 

Γράφει το ΜΙΑΣΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR αρκετοί συνάδελφοι του από το Eurogroup έχουν εκφραστεί πολύ θετικά για τον Σταϊκούρα, όμως οι Γερμανοί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του Γ.  Στουρνάρα φυσικά που χώνεται παντού, οδήγησαν σε αναβάθμιση του -ούτως ή άλλως Μητσοτακικού-, Θ. Σκυλακάκη.

 

Όπως και να ‘χει, ο Σταϊκούρας ούτε καλείται στο Μαξίμου για τη διαχείριση του money... και τη σύνταξη των σχετικών προτάσεων, ούτε κανείς απευθύνεται σε εκείνον από ψηλά... παρά μόνον όταν θέλει να του ζητήσει υπογραφές σε νομοσχέδια. Η πληροφορία δε, ότι έχει εκφράσει τη δυσφορία του, ισχύει αλλά όχι μέχρι του σημείου να απειλήσει με παραίτηση, καθώς πρόκειται για πολύ θεσμικό παίκτη, όπως, άλλωστε, ήταν επί δεκαετίες και ο πατέρας του.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι αποφεύγει να διασταυρωθεί με τον Σκυλακάκη, ακόμη και στους διαδρόμους του κτιρίου της οδού Νίκης, ενώ και ο αναπληρωτής -πλέον- υπουργός, τρέφει ανάλογα συναισθήματα για  ‘κεινον...Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.