Συγγνώμη» υπουργού σε εκδότη επειδή δεν παρέστη στην άρση ασυλίας πολιτικού αντιπάλου! | piperata.gr Skip to main content
Βουλή

Συγγνώμη» υπουργού σε εκδότη επειδή δεν παρέστη στην άρση ασυλίας πολιτικού αντιπάλου!

Μερικά πράγματα, παραμένουν… περίεργα. Σε άλλες εποχές βέβαια, εάν συνέβαιναν ανάλογα γεγονότα, τότε θα υπήρχαν «παρατράγουδα». Τώρα, είναι… Πέμπτη και όλα καλά. Και τα ΜΜΕ της εποχής του κορωνοϊού, «μούγκα στη στρούγκα».

 

Ας μπούμε στο ψητό. Σήμερα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του εκδότη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Γιάννη Κουρτάκη. Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

 

Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή είπε ότι πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας: «Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Λίγο αργότερα, ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, γράφει τα εξής: «Είναι δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ότι πιστεύουν ότι είναι σωστό. Ακόμη και να παρέχουν ασυλία στον Πολάκη. Ευτυχώς στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Έτσι σήμερα κατέθεσα νέα μήνυση και αγωγή εναντίον του υβριστή μου». Και έδωσε στην δημοσιότητα το έγγραφο της μήνυσης.

 

 1

 

Μέχρι εδώ καλά…

 

Λίγη ώρα όμως μετά, «σκάει» στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και γράφει τα εξής, «απαντώντας» στην ανάρτηση του Γιάννη Κουρτάκη: «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί».

 

2

 

 

Αυτό, δεν έχει… προηγούμενο!

 

Προφανώς θα συμφωνήσουν όλοι ότι ο κάθε πολίτης που θεωρεί ότι θίγεται από υπουργό-βουλευτή, πρέπει να ζητήσει από τη Βουλή την άρση της ασυλίας, ώστε να έχουν αμφότεροι την δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους στα Δικαστήρια. Και η Δικαιοσύνη να αποφασίσει.

 

Όμως, η «παρέμβαση» ενός υπουργού υπέρ ενός εκδότη – ανοιχτά στο twitter, σε δημόσια θέα – με φράσεις όπως «Γιάννη μου…» «σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη» και «δεν θα επαναληφθεί», προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

 

Για παράδειγμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είχε τον ίδιο… ζήλο εάν στη θέση του Πολάκη ήταν υπουργός – βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;  Που αποσκοπεί με αυτή την ανοιχτή στήριξη; Ποιο μήνυμα θέλει να περάσει;

 

Και εν κατακλείδι, ας πει σε… δημόσια θέα τι πιστεύει για την κατάργηση της βουλευτής ασυλίας.

 

Βέβαια, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πολλές φορές έχει λειτουργήσει αποσπασματικά. Για παράδειγμα, άλλα έλεγε τον Απρίλιο του 2019 για τον Ανδρέα Λοβέρδο (για την άρση ασυλία του) και άλλα τελικά έπραξε…

 

Είναι δικαίωμά του, φυσικά, να εκφράζεται και να «υπερασπίζεται» όποιον θέλει. Όμως, υπάρχουν όρια.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV