Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι - Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης | piperata.gr Skip to main content
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι - Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι - Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah Al-Sisi), στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Σημειώνεται, ότι αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

 

Τον κ. Αλ Σίσι θα υποδεχθεί απόψε το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. 

 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πραγματοποιεί την επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομολόγου της.

 

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου και η Αίγυπτος στις 10 Οκτωβρίου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV