ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη των ελέγχων της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας (ΕΓΓΡΑΦΟ) | piperata.gr Skip to main content
Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη των ελέγχων της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την διαφαινόμενη εγκατάλειψη κάθε ελέγχου για τα φαινόμενα διαφθοράς στον κλάδο της υγείας και το όργιο αναξιοκρατίας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, την οποία συνυπογράφουν οι τομεάρχες Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.

 

Στην Ερώτηση, η οποία απευθύνεται προς τους υπουργούς Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και  Υγείας κ. Κικίλια,  επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι Επιθεωρητές του πρώην Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το οποίο είχε τα τελευταία χρόνια διενεργήσει πλήθος αποτελεσματικών ελέγχων ενάντια στη διαφθορά στο χώρο της υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, για υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες υλικών, ραδιοφαρμάκων, ιατρικών μηχανημάτων κ.λπ.) έχουν πλήρως απαξιωθεί, οδηγούμενοι μέχρι και την παραίτηση, ενώ ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής έχει τιμωρητικά παραγκωνισθεί.

 

 

Επισημαίνεται επίσης στην ερώτηση ότι η ΕΑΔ επιδίδεται σχεδόν αποκλειστικά σε διενέργεια ελέγχων των επιθεωρητών του πρώην ΣΕΥΥΠ για την εφαρμογή του …αντικαπνιστικού νόμου και της σχετικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε καφετέριες, super market, λαϊκές αγορές κ.λπ. και μάλιστα οι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα παρουσία καναλιών με κάμερες, γεγονός που προφανώς δεν συνάδει  με την όποια ελεγκτική δεοντολογία περί εμπιστευτικότητας και αιφνιδιαστικότητας των ελέγχων.

 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι εξακολουθεί να ασπάζεται το δόγμα ότι σκάνδαλα στον τομέα της υγείας δεν υπήρξαν ποτέ ούτε θα υπάρξουν, παρά μόνο σκευωρίες…

 

Δείτε την ερώτηση:

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV