Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: «ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι αυτοί που “ανάβουν τη φωτιά” στην ανατολική Μεσόγειο» | piperata.gr Skip to main content
Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: «ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι αυτοί που “ανάβουν τη φωτιά” στην ανατολική Μεσόγειο»

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: «ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι αυτοί που “ανάβουν τη φωτιά” στην ανατολική Μεσόγειο»

Με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ολοκληρώθηκε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

 

Ο κ. Κουτσούμπας, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη, τόνισε πως: «Όλοι αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση απευθύνεται για την αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και στους οποίους εμπιστεύεται την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, δηλαδή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανάβουν τη φωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τελικά υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα» ανέφερε.

 

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, «αφού πρόκειται για τμηματική οριοθέτηση που αφήνει αδιευκρίνιστο το τι ανήκει σε ποιον από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελόριζο και μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη. Η συμφωνία είναι ενταγμένη στις γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας» επισήμανε στον πρωθυπουργό ο γ.γ. του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως το κόμμα θα μελετήσει τη συμφωνία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά και ενδελεχώς στη Βουλή όταν η κυβέρνηση τη φέρει για συζήτηση και επικύρωση.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV