Ελληνικοί S-300 κλείδωσαν τουρκικά F-16 που παραβίασαν τα σύνορα | piperata.gr Skip to main content
Ελληνικοί S-300

Ελληνικοί S-300 κλείδωσαν τουρκικά F-16 που παραβίασαν τα σύνορα

Το ελληνικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά και να παρεμποδίσει παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά σύνορα, κλειδώνοντας τα τουρκικά F-16 επί μισή ώρα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ρωσική στρατιωτικής σελίδα avia.pro.

 

Δύο «εισβολές» τουρκικών μαχητικών 

 

Η τουρκική πολεμική αεροπορία θα μπορούσε να χάσει δύο (άλλες πηγές μιλούν για τέσσερα) μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν απάντησαν στις κλήσεις.

 

Οπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο είσοδοι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του γειτονικού κράτους, με καθυστερημένη έξοδο από αυτόν, που προφανώς ανάγκασε την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές συστοιχίες S-300 για να χτυπήσει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπτωση κλιμάκωσης.

 

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι το περιστατικό συνέβη στο Αιγαίο Πέλαγος, ωστόσο, για ποιο σκοπό η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια πρόκληση δεν είναι γνωστό.

 

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Αγκυρα γνώριζε πλήρως πως η Αθήνα είναι έτοιμη να επιτεθεί σε τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, όπως ανακοίνωσε λίγες μέρες νωρίτερα στην ίδια η Ελλάδα.

 

 

Προκλητικές ασκήσεις πάνω από το Αιγαίο

 

«Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε κοντινή απόσταση από τα ελληνικά νησιά.

 

Τα αεροσκάφη προβαίνουν σε προκλητικές ασκήσεις κοντά στα νησιά της Ρόδου και του Καστελορίζου», αναφέρει πηγή σε δημοσίευμα του «Telegram».

 

Η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Τουρκίας για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτών των δεδομένων από τη διοίκηση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Προς το παρόν, υπάρχει αυτοσυγκράτηση από την Αθήνα, με παρότρυνση από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, για πλήγμα κατά των τουρκικών F-16, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της κατάστασης εκ μέρους του Ερντογάν, οι ελληνικές συστοιχίες των S-300 είναι έτοιμες να υπενθυμίσουν στην Αγκυρα πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή.

 

Πηγή: echedoros-a.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.