Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο | piperata.gr Skip to main content
Ντίνος Χριστιανόπουλoς

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο

 

Ο αντισυμβατικός ποιητής και φιλόλογος, Ντίνος Χριστιανόπουλος έφυγε από την ζωή, αφού έζησε 89 «διαγώνια» χρόνια. 

 

Ο πλέον «συζητημένος» ποιητής των τελευταίων χρόνων, πέθανε την Tρίτη στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, την οποία δε εγκατέλειψε ποτέ, ύστερα από πολυετή ασθένεια.

 

Το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας αποχαιρέτησε τον ποιητή με ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Χριστιανόπουλου.

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

 

Έφυγε από την ζωή ο φιλόλογος, ποιητής, λαογράφος, εκδότης, δοκιμιογράφος, μελετητής του ρεμπέτικου τραγουδιού, Ντίνος Χριστιανόπουλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Δημητριάδης), μετά από πολύχρονη περιπέτεια της υγείας του.
 

Υπήρξε από τους σπουδαιότερους διανοούμενους των τελευταίων δεκαετιών,αιρετικός, ριζοσπάστης, αντισυμβατικός και γενικότερα ο πλέον πολυσυζητημένος ποιητής των τελευταίων χρόνων.
 

Γεννήθηκε και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του στην Θεσσαλονίκη, την οποία λάτρευε. Το 2011 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, για το σύνολο του έργου του, αλλά αρνήθηκε να το παραλάβει, διότι ήταν εναντίον των διακρίσεων.
 

Ήταν εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Διαγώνιος» 1958, όπου αναπτύχθηκε ο λεγόμενος  «κύκλος των λογοτεχνών της Διαγωνίου».


Ποιητικές του συλλογές μεταξύ άλλων ήταν: «Εποχή των ισχνών αγελάδων» 1950, «Ξένα γόνατα» 1957, «Ανυπεράσπιστος καημός» 1960, «Το κορμί και το
σαράκι» 1964, «Το κορμί και το μεράκι» 1974, «Το αιώνιο παράπονο» 1981,«Νεκρή πιάτσα» 1997, «Πεζά ποιήματα» 1994, «Παράξενο που βρίσκει το
κουράγιο και ανθίζει» 2011.

 

Το έργο του έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

 

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και στους οικείους του.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV