Κορωνοϊός: Σοβαρές καταγγελίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας- Τέσσερις γιατροί θετικοί | piperata.gr Skip to main content
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Κορωνοϊός: Σοβαρές καταγγελίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας- Τέσσερις γιατροί θετικοί

Τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εκ των οποίων μία διασωληνώθηκε (μόλις 27 χρόνων) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Τα νοσοκομεία αποτελούν πλέον υγειονομικές βόμβες, και ο κίνδυνος να κλείσει κάποιο από αυτά λόγω έξαρσης κρουσμάτων στο προσωπικό πλέον γίνεται όλο και πιο πραγματικός.

 

Δεν μπορούμε ωστόσο να σκεφτούμε και να προβλέψουμε τι κατάσταση θα επικρατήσει, αν επαληθευτεί το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο, καθώς σε καμία περίπτωση, και κυρίως τώρα που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα, δεν θα πρέπει οι πολίτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. 

 

Ένα από τα σωστά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αφορούσε στο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται σε άδεια, και προέβλεπε όλοι όσοι επιστρέφουν να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ.

 

Ωστόσο το μέτρο δεν εφαρμόστηκε, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ρισκάρει να μπει ούτε ένας γιατρός σε καραντίνα, αφού το προσωπικό είναι ήδη ανεπαρκές. 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.