Στην κυβέρνηση το σκέφτονται σοβαρά να επιδοτήσουν τις διαφημίσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια | piperata.gr Skip to main content
 Στην κυβέρνηση το σκέφτονται σοβαρά να επιδοτήσουν τις διαφημίσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια

Στην κυβέρνηση το σκέφτονται σοβαρά να επιδοτήσουν τις διαφημίσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια

Τρεις πρωτοβουλίες στήριξης των τηλεοπτικών σταθμών αναλαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

 

Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά την επιδότηση των διαφημίσεων. Στόχος είναι να καταστεί φθηνότερη, με το αντίστοιχο βάρος να μην επιμερίζεται στις εταιρείες, αλλά στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Με τον τρόπο αυτό, η διαφήμιση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα εκπίπτει κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από τη φορολογία. Έτσι θα την καταστήσει ελκυστική.

 

Το δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού επιδότησης για την προώθηση ελληνικών σειρών από το ΕΚΟΜΕ, έως και στο 40% του επιλεγμένου προϋπολογισμού, από 35% που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ θα λαμβάνουν επιδότηση και σειρές με κόστος άνω των 15.000 ευρώ το επεισόδιο, από 30.000 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος.

 

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για τη χρήση του 2020 οι σταθμοί δεν θα πληρώσουν το ετήσιο ενοίκιο της άδειας αξίας 3,5 εκατ. ευρώ (σύνολο 21 εκατ. ευρώ για τους έξι σταθμούς εθνικής εμβέλειας), το οποίο όμως θα επιμερισθεί στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.