Ντονμέζ: Σύντομα θα έχουμε νέα από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο | piperata.gr Skip to main content
Ντονμέζ

Ντονμέζ: Σύντομα θα έχουμε νέα από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική ρητορική, εξαπολύοντας νέα πυρά προς την Γαλλία, μετά την έκφραση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Μετά τις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει «για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων», ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ έβαλε στο στόχαστρο τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη δηλώσεις του στη Σύνοδο των χωρών του Νότου στην Κορσική, όπου καταδικάστηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας, «Όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα και προχωρούν σε ανεύθυνες συμπεριφορές, φυσικά θα το πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Φατίχ Ντονμέζ.


Παράλληλα προχώρησε σε προβοκατόρικες δήλωσε σχετικά με τις έρευνες του Oruc Reis ότι «σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα, όχι μόνο από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και από την Ανατολική Μεσόγειο».

 

Μπαχτσελί: Μακρόν και Μητσοτάκης να μην ξεχνούν τη δύναμή μας

 

Προκλητικές δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπολύοντας ευθείες απειλές κατά Μακρόν και Μητσοτάκη. «Η βούληση του έθνους μας θα πετάξει από πάνω μας τα δεσμά που απειλούν την ενότητά μας. Αυτό πρέπει να το ακούσουν καλά οι Μακρόν και Μητσοτάκης. Αυτοί που συνεργάζονται για να μας προδώσουν σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ τη δύναμή μας», είπε ο Μπαχτσελί, σε ομιλία του για την επέτειο του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV