Όλα εδώ πληρώνονται κύριε Μητσοτάκη… | piperata.gr Skip to main content
Όλα εδώ πληρώνονται κύριε Μητσοτάκη…

Όλα εδώ πληρώνονται κύριε Μητσοτάκη…

Όλα εδώ πληρώνονται, αυτό λέει η λαϊκή θυμοσοφία και αυτό ισχύει για τα πεπραγμένα των ανθρώπων, καλά και κακά.

 

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

 

Η χθεσινή κυνική ομολογία του Αδώνιδος Γεωργιάδη, υπουργού επί των επενδύσεων και της ανάπτυξης, περί… λανθασμένων εκτιμήσεων στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, -ξέρετε τότε που ο πρωθυπουργός του Κυριάκος Μητσοτάκης με… φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα που είναι μια «free covid χώρα»-, θα μπορούσε να είναι ο επίλογος ενός σύγχρονου τραγωδού που θα ήθελε να γράψει για όλα όσα περνάει ο τόπος μας με το δεύτερο -και σφοδρότερο- κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού με τα χιλιάδες κρούσματα και τις δεκάδες των νεκρών.

 

Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης ως συναρμόδιος υπουργός θα έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όλη εκείνη τη χαρτούρα του καλοκαιριού. Άρα, εκτός από συναρμόδιος είναι δυνητικά και συνυπεύθυνος, αν και δεν είναι ο εν λόγω υπουργός το θέμα μας.

 

Κυβερνούν τον τόπο με τόση αλαζονεία (σ.σ.: σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές διδαχές η αλαζονεία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα) βασισμένοι ασφαλώς και στα… «πετσωμένα» Μέσα Ενημέρωσης, που νομίζουν ότι ο κόσμος ξεχνά τις πομπώδεις ανοησίες τους όπως για παράδειγμα την περίφημη φανφάρα του Στέλιου Πέτσα ο οποίος ανερυθρίαστα δήλωνε ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.»

 

Πρωτοφανή πράγματα από απίθανους τύπους. Πλέον, με την κατακραυγή της κοινωνίας να μην κρύβεται έρχονται να ομολογήσουν τα προφανή: ότι δηλαδή τα έκαναν γενικώς μαντάρα σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο που τους έδωσε η κοινωνία κατά το πρώτο lockdown.

 

Δεν μπορεί να τους σώσει ούτε η σημερινή κοινοβουλευτική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σε μια ομιλία – μνημείο δειλίας, απόσεισης των –προφανών πλέον- ευθυνών του ίδιου και της κυβέρνησής του και μικρότητας απέναντι στους πολίτες. Πρόκειται για αθλιότητα εκ μέρους του υπεύθυνου πρωθυπουργού της χώρας να επιρρίπτονται οι ευθύνες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο προεδοποιούσαν όλοι οι επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποκλειστικά στους νέους ανθρώπους.

 

Μιλάμε για έναν πρωθυπουργό που έκρυψε την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική του, την εγκληματική αδιαφορία του στις «διασκεδάσεις των νέων».

 

Καμία αυτοκριτική, ούτε λέξη περί ανάληψης ευθύνης για ένα ΕΣΥ που παλεύει σχεδόν ανοχύρωτο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

 

Σε μια κανονική χώρα η δικαιοσύνη θα είχε ήδη καλέσει τον υπουργό Γεωργιάδη για τις… πρώτες εξηγήσεις και θα ξετύλιγε τον Μίτο της Αριάδνης. Επαναλαμβάνουμε, σε μια κανονική χώρα!

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV