Δένδιας: Η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για την Αν. Μεσόγειο – «Πράσινο» σε Ισραηλινούς τουρίστες | piperata.gr Skip to main content
ΙΣΡΑΗΛ

Δένδιας: Η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για την Αν. Μεσόγειο – «Πράσινο» σε Ισραηλινούς τουρίστες

Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

  

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Πράσινο φως» σε 600 Ισραηλινούς τουρίστες παρά τον κορωνοϊό

Περίπου 600 τουρίστες από το Ισραήλ στο μεταξύ θα μπορέσουν να παραθερίσουν στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα, έπειτα από την σχετική συμφωνία των ΥΠΕΞ των δύο χωρών όπως αναφέρει η «Jerusalem Post».

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει πως ο Νίκος Δένδιας έδωσε πράσινο φως στους Ισραηλινούς παραθεριστές να επισκεφτούν την χώρα μας παρά τα υψηλά ποσοστά του κορωνοϊού στο Ισραήλ.

«Η απόφαση αυτή εκφράζει τις θερμές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τη κοινή επιθυμία να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή κατά τη διάρκεια της εποχής του κορωνοϊού», δήλωσε ο Γκάμπι Ασκενάζι.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.