Απέναντι από το Καστελλόριζο ο Ακάρ - Συμβολικό μήνυμα για διάλογο με την Ελλάδα | piperata.gr Skip to main content
Ακάρ

Απέναντι από το Καστελλόριζο ο Ακάρ - Συμβολικό μήνυμα για διάλογο με την Ελλάδα

Στο Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο, βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με την σύσσωμη την ηγεσία του στρατεύματος για μνημόσυνο ταγματάρχη του Πυροβολικού -μια κίνηση που ερμηνεύεται από τον τουρκικό Τύπο ως «μήνυμα» στην Ελλάδα. 

 

Και αυτό γιατί στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

 

Ο υπουργός Akar είπε σε μια σύντομη δήλωση προς τους δημοσιογράφους,

 

"Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου". Μιλώντας μετά την τελετή των μνημείων, ο υπουργός Άκαρ είπε: «Είμαστε για ειρήνη. Είμαστε υπέρ του διαλόγου εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι απαιτήσεις μας. Είμαστε πάντα για τη λύση. Περιμένουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Είμαστε για την ειρηνική ανάπτυξη όλων. "

 

Ο υπουργός Akar ανέφερε ότι η Πρόεδρος της Ελλάδας θα βρίσκεται επίσης στο νησί Καστελλόριζο τις ώρες που συνεχίζει το πρόγραμμά του.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως παρατηρείται μια «στροφή» στην εμπρηστική ρητορική του υπουργού Άμυνας της χώρας, καθώς ο κ. Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου» αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων.

 

Μάλιστα, είπε πως η Άγκυρα αναμένει να δει την ίδια διάθεση και από την Ελλάδα.

 

 

Yeni Safak: Νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα

 

«Νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα» χαρακτηρίζει, ωστόσο, την επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου η φιλοτουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

 

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το Καστελόριζο είναι ένα νησί που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να πετάξει από πάνω στρατιωτικό αεροπλάνο.

 

«Η πρόεδρος θα πάει με στρατιωτικό ελικόπτερο και θα τη συνοδεύουν F-16» αναφέρει η εφημερίδα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV