Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο | piperata.gr Skip to main content
Σακελλαροπούλου

Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

 

Τη στιγμή που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτανε στο νησί, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ από το Κας όπου πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη σημείωνε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα.

 

Υποδοχή της Προέδρους της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Η ΠτΔ και θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

 

sakellaropoyloy

 

Σημειώνεται ότι απέναντι από το Καστελλόριζο, στο Κας, βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα για διάλογο με την Ελλάδα.

 

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που δύο 24ωρα νωρίτερα απειλούσε την Ελλάδα «να σωπάσει για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων». Και αναφερόμενος στην επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είπε ότι «περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας, για να ξεκινήσουμε τον διάλογο».
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV