Ιράν: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό - Στο τρίτο κύμα της πανδημίας | piperata.gr Skip to main content
Ιράν: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό - Στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Ιράν: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό - Στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Σε αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα προσχωρήσει το Ιράν από το επόμενο Σάββατο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου Χασάν Ροχανί.

 

Τα αυστηρότερα μέτρα-που αξιωματούχοι υγείας χαρακτηρίζουν «κόκκινο» ή επίπεδο 3- θα επιβληθούν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε περίπου άλλες 100 πόλεις.

Οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα κλείσουν και τα αυτοκίνητα δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται ή να εξέρχονται από τις πόλεις, δήλωσε o υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι υγείας έχουν καταρτίσει ένα σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση που αντιστοιχεί στις διαφορετικές βαθμίδες σοβαρότητας της πανδημίας στη χώρα. «Ο στόχος δεν είναι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις του κόσμου, αλλά πρέπει να θέσουμε όρια», είπε o υφυπουργός
 

Το Ιράν κατέγραψε 452 θανάτους από COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 41.034, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 11.203 και έφθασαν τα 749.525.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV