Αναδρομικά κληρονόμων: Αυτές είναι οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών | piperata.gr Skip to main content
Αναδρομικά κληρονόμων: Αυτές είναι οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών

Αναδρομικά κληρονόμων: Αυτές είναι οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών

Η ώρα της απόδοσης των αναδρομικών στους κληρονόμους έφτασε. 

 

Η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αναδρομικών σε δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που είχαν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη σχετική υπεύθυνη δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη «παρτίδα» αναδρομικά φορά τις μειώσεις στις συντάξεις της περιόδου Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016, που κρίθηκαν παράνομες.

 

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 232.517 αιτήσεις για αναδρομικά από κληρονόμους, εκ των οποίων έχουν οριστικοποιηθεί οι 148.870 και έχουν υποβληθεί προσωρινά οι υπόλοιπες 83.647.

 

Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών

 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους που έχουν υποβάλει οριστικά την αίτηση για τα αναδρομικά με όλα τα ζητούμενα πιστοποιητικά και έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η επεξεργασία του αιτήματος.

 

Στις 10 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν τα αναδρομικά κληρονόμων οι οποίοι θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

 

Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

 

Τέλος, στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη. Στις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι θα κληθούν εντός του Φεβρουαρίου να υποβάλουν επιπλέον στοιχεία της διαθήκης, ώστε να είναι εφικτή η επεξεργασία του αιτήματος.

 

Από τις 232.517 αιτήσεις για τα αναδρομικά, οι 150.893 αφορούν δικαιώματα χωρίς διαθήκη και οι 81.224 δικαιώματα με διαθήκη. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV