Noor 1: Γιατί πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας ο Αμερικανός δημοσιογράφος στον οποίο ο «εγκέφαλος»-Ζιντάστι αναγνώρισε ως «Σίσκο» τον Μαρινάκη! | piperata.gr Skip to main content
The Vampire Ship - Αλεξάντερ Κλαπ - Noor one - καράβι βρικόλακας -Βαγγέλης Μαρινάκης - PIPERATA - Πάρις Κουρτζίδης

Noor 1: Γιατί πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας ο Αμερικανός δημοσιογράφος στον οποίο ο «εγκέφαλος»-Ζιντάστι αναγνώρισε ως «Σίσκο» τον Μαρινάκη!

Μετά την περιπετειώδη κατάθεση του νέου μάρτυρα-«κλειδί», Βασίλη Γεωργιάδη, για την υπόθεση του «Noor one», ο οποίος κατονόμασε αρκετά νέα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα, εκ των οποίων τα δύο φέρονται να είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικής ομάδας της Πελοποννήσου που αγωνίζεται στην Super League, η δε εφοπλιστική εταιρεία του ενός συνεργαζόταν στο Ντουμπάι με ναυτιλιακή εταιρεία άλλου κατηγορούμενου, επίσης ιδιοκτήτη ελληνικής ΠΑΕ και όχι μόνο (διαβάστε εδώ), δείχνει να ανοίγει για τα καλά, ξανά(!), ο ασκός του Αιόλου... έτσι ακριβώς όπως είχε προβλέψει -ότι θα συνέβαινε  από το περασμένο καλοκαίρι- αυτή εδώ η στήλη...

 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Κι αυτά, όπως και άλλα που ακολουθούν στο επίμαχο ρεπορτάζ, συνέβαιναν την ώρα που κάποιοι επιχειρούσαν να κλείσει κακήν κακώς η υπόθεση και να πάει αρχείο... (διαβάστε εδώ).

Το PIPERATA.GR και δη τα «Πιπεράτα Παρασκήνια» επιβεβαιώθηκαν όμως και όσον αφορά στην έκδοση του Ριγκαμπάτι στην Ελλάδα, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2020 (διαβάστε εδώ) είχαν φέρει στο φως της δημοσιότητας το παρακάτω έγγραφο-ντοκουμέντο της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας «NCA», προαναγγέλλοντας έτσι ότι ήταν θέμα χρόνου να εκδοθεί από την Αγγλία και να συλληφθεί στην Ελλάδα, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα συνέβαινε περί τα τέλη του έτους με αρχές του 2021.

NCA έκδοση Ριγκαμπάτι Ελλάδα βρετανική συνδρομή

Κι έτσι έγινε! Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», ο τουρκικής καταγωγής, με βρετανική υπηκοότητα Ριγκαμπάτι, εκδόθηκε προ ημερών από την αγγλική δικαιοσύνη και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα (Πειραιά) αποφασίσθηκε η προσωρινή κράτησή του στις φυλακές Κορίνθου.

Ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι θεωρείται από τους χρηματοδότες του ναρκόπλοιου, που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης το 2014 στην Ελλάδα, από τους συνολικά 3 τόνους που είχε στα αμπάρια του.

Για την εμπλοκή Ριγκαμπάτι στο «Νoor One» είχε αναφερθεί και η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βασιλική Βλάχου, ενώ και ο δυνάμει αποφυλακισθείς (λόγω ελαφρυντικών) Μάκης Γιαννουσάκης τον κατονόμασε και μάλιστα έδωσε βίντεο και στοιχεία που αποδεικνύουν το ηγετικό ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση.

 

Συγκεκριμένα, ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι εμφανίζεται σε βίντεο που έχει πολλάκις μεταδώσει η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» να συνομιλεί με τον Νατζί Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για την υπόθεση του ναρκόπλοιου. Ο δε Μάκης Γιαννουσάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PIPERATA.GR, είναι αυτός που τους βιντεοσκόπησε κρυφά με το κινητό του, στοιχείο το οποίο παρέδωσε στην ελληνική δικαιοσύνη για να τύχει των ελαφρυντικών που πήρε για να αποφυλακιστεί, παρά την τελεσίδικη ενοχή του.

 

Ο Ζιντάστι είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ιρανικής καταγωγής, Τούρκος υπήκοος, με τον οποίο είχε συναντηθεί ο Γιαννουσάκης στην Κωνσταντινούπολη (όπως αποκαλύπτει και το επίμαχο βίντεο που έδωσε στις ελληνικές αρχές) λίγους μόλις μήνες προτού ξεκινήσει το «Noor One» για να έρθει στην Ελευσίνα.

 

Για τον Ζιντάστι, όμως, ακόμη εκκρεμεί η έκδοση στην Ελλάδα, μετά τα σχετικά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί για την υπόθεση, αλλά η περίπτωση του είναι σαφώς πιο δύσκολη. Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια και κάτι μήνες (Σεπτέμβριος 2017), οι Τούρκοι δείχνουν ότι δεν είναι Άγγλοι… Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν έχουν καν απαντήσει, στο σχετικό αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης, ώστε να προσαχθεί ο Ζιντάστι και να απολογηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους χρηματοδότες, αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου της ηρωίνης που μετέφερε το ναρκόπλοιο στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2014.

 

Το «καράβι-βρικόλακας» και η νέα εμπλοκή Μαρινάκη

Στο μεταξύ, μία μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που προ ολίγων μηνών είδε το φως της δημοσιότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη, η οποία, όπως ανακοινώθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Robert B. Silvers Foundation, το οποίο ιδρύθηκε για να τιμήσει τον Robert B. Silvers (Αμερικανός συντάκτης και εκδότης του The New York Review of Books από το 1963 έως το 2017), εμπλέκει ευθέως τον Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς βασίζεται σε ωμή ομολογία του Ζιντάστι προς τον δημοσιογράφο που την υπογράφει.

Ο λόγος γίνεται για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Alexander Clapp, ο οποίος επέλεξε να χαρακτηρίσει το «Noor one» ως «καράβι βρικόλακα».

 

Στη συγκλονιστική έρευνά του, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής και έντυπης έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού «The New Republic», με ένα κείμενο που κόβει την ανάσα, καθώς η μία πληροφορία διαδέχεται την άλλη, ο έμπειρος Αμερικανός δημοσιογράφος, που πρέπει να επισημανθεί ότι εδρεύει στην Αθήνα και συχνά δημοσιεύει ρεπορτάζ του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και στο διπλωματικό περιοδικό «Foreign Policy», σκιαγραφεί όλο το χρονικό της ιστορίας του ναρκόπλοιου, ενώ καταλήγει σε ένα συγκλονιστικό στοιχείο-«βόμβα». 

 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, αφού αναφέρεται στις δαιδαλώδεις σχέσεις του μεσανατολικού υποκόσμου με την Τουρκία, την Ευρώπη και βεβαίως την Ελλάδα, περιγράφοντας ακόμη και τις καλές και κακές σχέσεις που έχουν συγκεκριμένα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας με τον υπόδικο επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, καταλήγει στη διαπίστωση-«βόμβα», λέγοντας ότι ο Ζιντάστι αναγνώρισε τον Μαρινάκη ως εμπλεκόμενο πρόσωπο πίσω από τον Γιαννουσάκη. Το αν είναι αληθινή, μένει να ελεγχθεί και πολύ περισσότερο να αποδειχτεί. Όμως, αναμφίβολα πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη-μαρτυρία. 

 

Για αυτό, το PIPERATA.GR καλεί ευθέως τον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά, Ι. Πετρόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, άμεσα να κάνει ότι δεν έχει κάνει τόσους μήνες: Να καλέσει για κατάθεση τον Αμερικανό δημοσιογράφο, ο οποίος πλέον είναι μάρτυρας-«κλειδί» για τη διαλεύκανση της δαιδαλώδους, βρώμικης, αλλά και διεθνώς πολύκροτης υπόθεσης του «Noor one».  

 

Το γεγονός και μόνο ότι η έρευνα του αμερικανικού ΜΜΕ καταλήγει στον εν λόγω κατηγορούμενο εφοπλιστή, μιντιάρχη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της αγγλικής Νότινγκαμ Φόρεστ, μεταφέροντας τον ισχυρισμό του Ζιντάστι ότι στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη αναγνωρίζει τον «Σίσκο», ασφαλώς και θα έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιήσει τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές και ειδικά τον κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να εξεταστεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος -ο οποίος μάλιστα, όπως τονίσαμε διαμένει στην Αθήνα- προκειμένου να συνδράμει με τα αποδεικτικά mails επικοινωνίας που είχε με τον «εγκέφαλο» - Ζιντάστι.

Πολλώ δε μάλλον, η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει άμεσα και ενδελεχώς αν έγραψε την πλήρη αλήθεια ο Αλεξάντερ Κλαπ, αλλά και αν πράγματι ο Ζιντάστι αναγνώρισε σε φωτογραφία τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως τον «Σίσκο» του... «Noor one»!

 

Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επιθυμεί διακαώς ακόμη και ο ίδιος ο υπόδικος εφοπλιστής, προκειμένου να αποδειχτεί το αν κατηγορείται -όπως ισχυρίζεται- αδίκως ή και με δόλο από διάφορα κέντρα που θέλουν να τον εμπλέξουν και σε αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο...

 

Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος όλες οι πτυχές της, ώστε να μην υπάρχουν ούτε κενά, ούτε μελανά σημεία, στη δικογραφία. Για αυτό, έστω και τώρα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του αρμόδιου ανακριτή, αλλά στην τελική-τελική ακόμη και της ίδιας της ηγεσίας της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία οφείλει να σώσει το κύρος και την αξιοπιστία της.

 

Ο ρόλος του «Σίσκο» και τι σημαίνει στα τουρκικά...

Στο ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου, ο Ζιντάστι αναφέρει ότι «ο Γιαννουσάκης, τον οποίο γνώρισε μόνο με το παρατσούκλι του “Μάκης”, δεν δρούσε μόνος του. Πίσω του ήταν ένας Έλληνας, τον οποίο ο φίλος του ο Ντίζελ (σ.σ.: άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση του «Noor 1») αποκαλούσε “Shishko”, που στην τουρκική γλώσσα σημαίνει “χοντρός”…».

 

Στην επίμαχη έρευνα, ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Έστειλα στον Ζιντάστι πολλές φωτογραφίες μεγαλόσωμων Ελλήνων με μούσια, ρωτώντας τον να μου επιβεβαιώσει αν μέσα σε αυτούς αναγνωρίζει τον άνθρωπο που γνώριζε ως “Shishko”. Η φωτογραφία που μου έστειλε πίσω ήταν αυτή του Μαρινάκη. Τον θυμάμαι επειδή ήταν πραγματικά πολύ χοντρός. Αν ήταν κανονικός, πιθανότατα δεν θα μου τραβούσε την προσοχή. Επαναλαμβάνω, ήταν πραγματικά χοντρός»!

 

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού και του δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ, προκύπτει ευθεία σύνδεση μεταξύ Μαρινάκη - Γιαννουσάκη με τον Τούρκο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον οποίο οι ελληνικές Αρχές μπορεί να έχουν ζητήσει να εκδοθεί, αλλά αυτό φαντάζει αδύνατο να επιτευχθεί.

 

Τα βρετανικά κινητά στις επαφές Γιαννουσάκη…

Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές, έστω και τώρα, τόσους μήνες μετά το σχετικό αποκλειστικό δημοσίευμα του PIPERATA.GR και δη της στήλης «Πιπεράτα Παρασκήνια» (διαβάστε εδώ), οφείλουν να ζητήσουν νέα συνδρομή των βρετανικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι αριθμοί δύο αγγλικών κινητών τηλεφώνων, που βρέθηκαν -στις επαφές της κατασχεμένης συσκευής Γιαννουσάκη με την κωδική ονομασία «ΒΑΓΓ ΜΑΡ» -στοιχείο που δυστυχώς η εισαγγελία Πειραιά φέρεται να έχει συγκαλύψει- ανήκουν πράγματι στον κατηγορούμενο εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πολλώ δε μάλλον, αν υπήρχαν επικοινωνίες μεταξύ τους και ποια χρονικά διαστήματα, καθώς και με ποιους ακριβώς μιλούσαν πριν και μετά τις όποιες πιθανές επαφές που μπορεί να είχαν...

 

Τέλος, προκειμένου να μη μείνει καμία απολύτως σκιά… ο αδέκαστος εισαγγελέας Εφετών (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ακόμη το όνομά του), στον οποίο ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, «χρέωσε» τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γράφων στις 31 Ιουλίου 2020, με αφορμή την άλλη πολύκροτη δικογραφία της αρπαγής (εμού του ιδίου) από το Hilton, καταγγέλλοντας την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης από πιθανά μέλη παρακρατικού κυκλώματος, οφείλει να διαβιβάσει -αν ήδη δεν το έχει κάνει- όλα τα «καυτά» ευρήματα των βρετανικών αρχών, που δείχνουν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων, μεταξύ υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ελληνικής Οικονομικής Αστυνομίας, τόσο με άνδρα της «φρουράς» του υπόδικου εφοπλιστή και μιντιάρχη, όσο και με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

 

Και μάλιστα, κατά την περίοδο έκδοσης (λίγο πριν και αμέσως μετά) του πορίσματος Τζίβα για τα εμβάσματα του «Noor one» και την οικονομική εμπλοκή Μαρινάκη, κι ενώ η συγκεκριμένη διεύθυνση της ΓΑΔΑ είχε κάνει έφοδο και σχετική έρευνα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του (CAPITAL, με έδρα την Ιάσωνος 3 στον Πειραιά).

 

Έρευνα την οποία είχε ζητήσει από την Οικονομική Αστυνομία η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, πριν ακόμη καταλήξει στο πόρισμα που εξέδωσε, μόλις 10 ημέρες μετά από την αποκάλυψη του περιεχομένου από τον γράφων στο PIPERATA.GR, που είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί η -σε βάρος μου- ενέδρα στο Hilton από την επίσημη «φρουρά» του εφοπλιστή…

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV