Εύβοια: Η τραγική ιστορία του Γιάννη και της Καλλιόπης που πέθαναν αγκαλιασμένοι στις φονικές πλημμύρες | piperata.gr Skip to main content
Εύβοια: Η τραγική ιστορία του Γιάννη και της Καλλιόπης που πέθαναν αγκαλιασμένοι στις φονικές πλημμύρες

Εύβοια: Η τραγική ιστορία του Γιάννη και της Καλλιόπης που πέθαναν αγκαλιασμένοι στις φονικές πλημμύρες

Ο Γιάννης και η Καλλιόπη! Η Καλλιόπη και ο Γιάννης! Ο Γιάννης 42 ετών και η Καλλιόπη 38 ετών, συνάντησαν μαζί τον θάνατο όταν το σπίτι που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους, στην Εύβοια, βρέθηκε κάτω από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν μια ολόκληρη περιοχή.

 

Πρόκειται για σκηνές βγαλμένες από την αρχαία Πομπηΐα όπου ζευγάρια πέθαναν σφιχταγκαλιασμένα προτού καν προλάβουν να αντιδράσουν στη φονική μανία της φύσης, σκηνές ο οποίες επαναλήφθηκαν στο χωριό Αμφιθέα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων!

 

Ο Γιάννης και η Καλλιόπη είχαν νοικιάσει το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί για να περάσουν εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Που να φανταστούν ότι θα ερχόταν η καταραμένη εκείνη μέρα που το θερινό «καταφύγιό» τους θα γινόταν ο τάφος τους! Οταν ξέσπασε η καταρρακτώδης βροχή το βράδυ του Σαββάτου, το ποτάμι το οποίο βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι του ζευγαριού υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα πάντα.

 

Προσπαθούσαν εναγωνίως να σωθούν

 

Από τη μανία των ορμητικών νερών του ποταμού, τα οποία έφτασαν σε κάποια σημεία ακόμα και τα τρία μέτρα, δεν γλίτωσε ούτε το αγαπημένο ζευγάρι, που, βλέποντας τα λασπόνερα να εισβάλλουν με ορμή μέσα από τα κουφώματα και τα παράθυρα του σπιτιού του, πανικοβλήθηκε και άρχισε να ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους για να σωθεί.

 

Ομως οι πόρτες ασφαλείας και τα κάγκελα που υπήρχαν γύρω από το σπίτι δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο διαφυγής, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν σύντομα την προσπάθεια και να αφεθούν στη μοίρα τους, βαδίζοντας αγκαλιασμένοι προς τον θάνατο! Στην αρχή, οι συγγενείς του 42χρονου Γιάννη και της 38χρονης Καλλιόπης δεν έβαλαν με το μυαλό τους το κακό, καθώς υπέθεσαν ότι δεν «έπιαναν» τα κινητά τηλέφωνά τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι στο σημείο όπου είναι χτισμένο το σπίτι δεν υπάρχει καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας. Όσο περνούσαν, όμως, οι ώρες και το ζευγάρι δεν έδινε σημεία ζωής, ανησύχησαν και αποφάσισαν να πάνε οι ίδιοι στην Αμφιθέα.

 

Ήταν ήδη αργά

 

Αφού πέρασαν μέσα από τόνους λάσπης, κατάφεραν να φτάσουν έξω από το σπίτι που είχαν νοικιάσει οι αγαπημένοι τους και τότε είδαν το αυτοκίνητό τους παρκαρισμένο, με αποτέλεσμα να καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ετσι ειδοποίησαν τις Αρχές, οι οποίες έστειλαν σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι.

 

Οταν, όμως, οι διασώστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι ήταν ήδη αργά για τον 42χρονο και την 38χρονη σύζυγό του, καθώς είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή. Όπως είπαν συγκλονισμένοι οι άνθρωποι που βρήκαν τους άτυχους παραθεριστές, το ζευγάρι δεν πρόλαβε καλά καλά να αντιδράσει!

 

Ο Γιάννης κι η Καλλιόπη, η Καλλιόπη κι ο Γιάννης είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι κάτω από τόνους λάσπης…

 

Πηγή: Espresso Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV