Βασιλική Βλάχου (εισαγγελέας): Τρεις τόνους ηρωίνης μετέφερε το «Noor 1» - Υιοθέτησε ισχυρισμούς Γιαννουσάκη σε Τριανταφυλλόπουλο περί αμοιβής χρηματοδότη του ναρκόπλοιου! | piperata.gr Skip to main content
Noor One 3 τόνοι ηρωϊνης Μαρινάκης Τζίβα

Βασιλική Βλάχου (εισαγγελέας): Τρεις τόνους ηρωίνης μετέφερε το «Noor 1» - Υιοθέτησε ισχυρισμούς Γιαννουσάκη σε Τριανταφυλλόπουλο περί αμοιβής χρηματοδότη του ναρκόπλοιου!

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, στην αγόρευση για την πρωτογενή εκδίκασης της υπόθεσης του «Noor One» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

 

..διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε, ωστόσο, όταν αναφέρθηκε ότι το «Noor One» μετέφερε 3 τόνους ηρωίνης, τελικά, κι όχι μόνο 2,1 τόνους που εξαρθρώθηκαν στην Ελλάδα, στοιχείο το οποίο ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, Μάκης Γιαννουσάκης, δεν έχει καταθέσει ποτέ επισήμως.

 

Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, έδειξε πως υιοθετεί ό,τι ο Γιαννουσάκης έχει ισχυριστεί μόνο κατά τη διάρκεια των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (ακούστε εδώ), στις οποίες είχε κιόλας περιγράψει το ρόλο όλων των εμπλεκομένων-πρωταγωνιστών, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι ήταν άλλοι οι χρηματοδότες των ναρκωτικών (οι προμηθευτές με τα κωδικοποιημένα ονόματα «Γκαμάλ» και «Άλεξ»), κι άλλος ο χρηματοδότης του ταξιδιού, δηλαδή του «Noor One». 

 

Βάσει αυτών των ισχυρισμών Γιαννουσάκη, τα επιπλέον 900 κιλά είχαν να κάνουν με την αμοιβή αυτού που χρηματοδότησε το «Noor One», κατονομάζοντας τότε (μετά πήρε πίσω τις επίμαχες πληροφορίες) τον υπόδικο εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, επικαλούμενος και εμβάσματα τα οποία αργότερα πράγματι βρήκε η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα να υπάρχουν, με αποτέλεσμα να εκδώσει το πόρισμα σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή, μιντιάρχη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και κατά στενών συνεργατών του, ασκώντας τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (δικογραφία που ακόμη χρονίζει στα συρτάρια εισαγγελέων).

 

Η κυρία Βλάχου στο πρώτο σκέλος της πρότασης της αναφέρθηκε στους εμπλεκόμενους και τους κατηγορούμενους που διακίνησαν ή και φύλαξαν τους 2,1 τόνους που έφθασαν με το «Noor One» στην Ελευσίνα.

 

Την Πέμπτη 17/9 αναμένεται να ολοκληρώσει με το δεύτερο σκέλος, αναφερόμενη στο ναρκόπλοιο και σε όσους πρωτογενώς εμπλέκονται ή και κατηγορούνται για αυτό (βλ. Μπουρδούβαλης, Γιαννουσάκης, Κοτσώνης).  

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σύνθεση της έδρας σε πολλές στιγμές έδειχνε μάλλον να μη συμφωνεί με την αγόρευση της εισαγγελέως.

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PIPERATA.GR, το δικαστήριο πρόκειται στο τέλος της διαδικασίας να εξετάσει και το αίτημα των ελαφρυντικών που έχει ζητήσει ο Μάκης Γιαννουσάκης για τις πληροφορίες που παρείχε στις αρχές, προκειμένου να συλληφθούν ο ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος Νατζί Σερίφι Ζινταστί (Γκαμάλ) και ο τουρκικής καταγωγής Άγγλος υπήκοος Φαρντίν Ριγκαμπάτι (Αλεξ).

 

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της δίκης που διεξάγεται στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα επόπτριας στην ΕΥΠ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV