Λεπέν: Οι απειλές Ερντογάν κατά του Μακρόν στοχοποιούν την Γαλλία | piperata.gr Skip to main content
Λεπέν

Λεπέν: Οι απειλές Ερντογάν κατά του Μακρόν στοχοποιούν την Γαλλία

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Συνασπισμού στην Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, τάσσεται στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν στην κόντρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Οι «απειλές» του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν έναντι του Μακρόν ουσιαστικά στοχοποιούν την Γαλλία, είπε η Λεπέν στο γαλλικό δίκτυο LCI συμπληρώνοντας ότι «ενόψει αυτών των απειλών και παρά τα εκατομμύρια των διαφορών μας, στηρίζω αποφασιστικά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν ακολουθεί την οδό των προκλήσεων».

 

 

Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας έχει κλιμακωθεί το τελευταία διάστημα με αφορμή σειρά ζητημάτων, περιλαμβανομένων των κινήσεων της Άγκυρας στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά και τις τουρκικές αξιώσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Παρίσι έχει στείλει πολεμικά σκάφη σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας.

 

Μάλιστα ο Γάλλος αναλυτής και Διευθυντής του Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών της Γαλλίας, Μπρούνο Τερτραί, υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο η Γαλλία να μην παρέμβει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Προφανώς κουβεντιάζουμε πολύ ευαίσθητα ζητήματα διότι δεν θα συμφωνούσαν όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ πως θα έπρεπε να υπάρξει μια στρατιωτική αντίδραση, αλλά θεωρώ πως εάν επρόκειτο για μια αδιαμφισβήτητη - σύμφωνα πάντα με την Γαλλική θεώρηση του Διεθνούς Δικαίου - παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων, τότε είναι προφανές ότι οι Γάλλοι θα αντιδράσουν στρατιωτικά. Με ποια ακριβώς μορφή, δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV