Δράμα στον «Αγιο Σάββα» - Εκτεθειμένο το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου! | piperata.gr Skip to main content
Δράμα στον «Αγιο Σάββα» - Εκτεθειμένο το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου!

Δράμα στον «Αγιο Σάββα» - Εκτεθειμένο το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου!

Πολλαπλώς εκτεθειμένοι βρίσκονται το υπουργείο Υγείας αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», καθώς οι αποκαλύψεις για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας, διαδέχονται η μία την άλλη, για τα κρούσματα κορωνοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης  

 

Μόλις λίγες ώρες μετά το συγκλονιστικό θέμα του PIPERATA.GR για τους 200 υπαλλήλους που είτε νοσούν από COVID-19 είτε βρίσκονται σε καραντίνα (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος τους εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», ιατρός – ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, καταγγέλλει ότι δέκα εργαζόμενοι την ημέρα, διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, προχώρησε.

 

Σε σχετική ερώτηση του PIPERATA.GR  ο κ. Καταραχιάς ανέφερε επίσης ότι το 80% του αντικαρκινικού νοσοκομείου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και πως από τα 30-34 χειρουργεία που πραγματοποιούνταν καθημερινώς «ζήτημα είναι εάν σήμερα γίνονται 2-3».  

 

Επιπλέον, ο κ. Καταραχιάς υποστήριξε ακόμη ότι ανάλογη είναι η εικόνα που παρατηρείται στον «Ευαγγελισμό» και στο «Γεώργιος Γεννηματάς»  ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος. 

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για τον «Άγιο Σάββα». Σε μια προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, το υπουργείο ισχυριζόταν ότι γίνονται κανονικά τα χειρουργεία και οι χημειοθεραπείες (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV