Ριζική διαφωνία Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη | piperata.gr Skip to main content
Παναγόπουλος

Ριζική διαφωνία Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μία προς μία αποδόμησε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την αύξηση της απασχόλησης ο πρόεδρος της  ΓΣΕΕ  Γ. Παναγόπουλος στη  διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, τονίζοντας ότι κανένα μέτρο για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό εάν καταρρεύσει η εργασία.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Με δεδομένο ότι από τις 11.000 ξενοδοχειακές μονάδες , φέτος δεν άνοιξαν για καλοκαίρι οι 5.500, ο κ. Παναγόπουλος ότι το 2021 θα είναι πολύ πιο δύσκολο ενώ ένα από τα σενάρια της Συνομοσπονδίας αναφέρεται σε έκρηξη της ανεργίας κατά  200.000 επιπλέον ανέργους έως τα τέλη του έτους.

 

 Προβλέψεις οι οποίες δύνανται να επιβεβαιωθούν σε περίπτωση επιβολής νέου γενικού lock  down λόγω του κορωνοϊού και της εξασθένησης των εισοδημάτων. Επεσήμανε ακόμη ότι οι υποσχέσεις περί δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων απασχόλησης και μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών θα αποδειχθούν γράμμα κενού περιεχομένου αφού  για να γίνουν προσλήψεις απαιτείται πρώτα η αύξηση του καταναλωτικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. 

 

«Αυτή τη στιγμή» εξήγησε «τρέχουν δύο πολύ καλά προγράμματα στον ΟΑΕΔ  ( «29 plus») για τα οποία  όμως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά των ιδιωτών λόγω της  καθήλωσης της οικονομίας που προκαλείται από την αλματώδη αύξηση της ανεργίας». Για την αντιμετώπιση του προβλήματος  ο κ. Παναγόπουλος πρότεινε  δέσμη πρωτοβουλιών ενίσχυσης των πόρων  για την  κοινωνική απασχόληση και των δημοσίων δομών  (ΟΕΑΕΔ) μαθητείας σε νέους κλάδους επαγγελματικής δραστηριότητας.  Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV