Χατζηδάκης: «Δεν θα περάσουμε την πόρτα του φρενοκομείου επειδή το θέλει η Τουρκία» | piperata.gr Skip to main content
Χατζηδάκης: «Δεν θα περάσουμε την πόρτα του φρενοκομείου επειδή το θέλει η Τουρκία»

Χατζηδάκης: «Δεν θα περάσουμε την πόρτα του φρενοκομείου επειδή το θέλει η Τουρκία»

Για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Ειδικότερα, τόνισε πως «το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο… Αν η Τουρκία έχει αποφασίσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου δεν θα μπούμε μέσα, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας».

 

«Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου. Ο Ερντογάν γίνεται ολοένα και περισσότερο απρόβλεπτος» ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο. Eξαντλούμε όλα τα περιθώρια για ειρήνη» τόνισε με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης.

 

«Η επέκταση στα 12 μίλια είναι δικαίωμά μας, θα το ασκήσουμε όποτε νομίζει η Ελλάδα ότι πρέπει να ασκηθεί. Είναι πάγια θέση όλων των κομμάτων. Αυτό μπορούσε να το κάνει επί 4,5χρονια ο κ. Τσίπρας που πρότεινε την επέκταση. Θα υπερασπιστούμε την περηφάνια και την ιστορία της Ελλάδας» είπε.

 

«Η χώρα μας συμφώνησε για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Γιατί δεν μπορούμε και με την Τουρκία; γιατί προφανώς έχει διαφορετική στάση» εξήγησε έπειτα ο υπουργός.

 

«Δώσαμε απαντήσεις με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed μαζί με Κύπρο και Ισραήλ, δώσαμε απαντήσεις στον Έβρο, και το ναυτικό μας έδωσε απαντήσεις στις άλλες προκλήσεις... Θέλουμε ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα ναυτικά δικαιώματα της Ελλάδας» διεμήνυσε στο τέλος ο κ. Χατζηδάκης.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV