Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε κόμματα ενόψει Πολυτεχνείου: Δείξτε πνεύμα συνεννόησης | piperata.gr Skip to main content
Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε κόμματα ενόψει Πολυτεχνείου: Δείξτε πνεύμα συνεννόησης

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε κόμματα ενόψει Πολυτεχνείου: Δείξτε πνεύμα συνεννόησης

Με μόλις 39 λέξεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε όσα θα έπρεπε να έχουν πει από την πρώτη στιγμή τα πολιτικά κόμματα ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου: το εθνικό συμφέρον απαιτεί κοινωνική συνοχή και αυτό είναι το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του ’73.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 

Οι αντιπροσωπείες παρέδωσαν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση να απαγορευτούν, έως το βράδυ της Τετάρτης, οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Στη σύντομη δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τις αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων και του ΣΦΕΑ, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «θύμισε» ότι για το αν είναι νόμιμη ή όχι η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια είναι οι δικαστικές αρχές «ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί».

 

Και ακολούθησαν οι 39 λέξεις… μαχαιριά της Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλα τα πολιτικά κόμματα που εδώ και περισσότερες από 24 ώρες τσακώνονται δημόσια.

 

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV