Η ΝΔ ετοιμάζει δημοψήφισμα με την «σφραγίδα» της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη συμφωνία με την Τουρκία | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης

Η ΝΔ ετοιμάζει δημοψήφισμα με την «σφραγίδα» της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη συμφωνία με την Τουρκία

Σε δημοψήφισμα θα προσφύγει η Νέα Δημοκρατία, όπως όλα δείχνουν, ώστε να μην επομιστεί το βάρος της συμφωνίας με την Τουρκία, ενόψει και των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου. 

 

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News, η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης βρίσκει σύμφωνη την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύμμαχοι και εταίροι πιέζουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών το συντομότερο και να διαλευκανθεί το τοπίο γύρω από τις θαλάσσιες ευρωπαϊκές ζώνες.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει να περάσει μία συμφωνία για εθνικά ζητήματα με δική του ευθύνη, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το σκοπιανό, κίνηση που μπορεί να διαλύσει εσωτερικά το κόμμα του, και επιλέγει να  πετάξει το «μπαλάκι» στον ελληνικό λαό.

 

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί στους Έλληνες πολίτες και που ακριβώς θα οδηγεί η κάθε πιθανή απάντησή του. 

 

Πηγή: Kontra NewsAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV