Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού

Οι μέρες της πολιτικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έξαρση των κρουσμάτων, κατηγορώντας την για ελλιπή σχεδιασμό, λάθη και ολιγωρίες. Ταυτόχρονα, την εγκαλεί για «στοχοποίηση» της νεολαίας, ως υπεύθυνης για την έξαρση των κρουσμάτων. Είναι πλέον σαφές ότι ο κορωνοϊός καθίσταται πλέον επίδικο της πολιτικής διαμάχης, εν αντιθέσει με την περίοδο του lockdown, όπου τα μέτρα της κυβέρνησης είχαν την πλήρη στήριξη της αντιπολίτευσης.

 

«Παλινωδίες και αντιφάσεις»

 

Σε συνέντευξη του στον Γιώργο Ευγενίδη, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι:

 

«Μετά το lockdown υπήρξαν παλινωδίες , αντιφάσεις και υποχώρηση στα standards Δημόσιας Υγείας, που επηρέασαν την πορεία της πανδημίας. Ενώ στην αρχική περίοδο που τα πράγματα πήγαιναν σχετικά καλά η κυβέρνηση επιχείρησε να «εισπράξει» πολιτικά οφέλη, τώρα που ζούμε καθημερινά μια ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων, υπερτονίζεται η έλλειψη ατομικής ευθύνης και υποβαθμίζεται προκλητικά ο ρόλος της κυβέρνησης και της κρατικής ευθύνης. Η επιτυχία στην κυβέρνηση, η αποτυχία στους πολίτες! Η ουσία πάντως είναι ότι ως κοινωνία και ως χώρα δεν «μείναμε ασφαλείς.»

 

Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι: «Για να ξαναγίνουμε ασφαλείς και να περιοριστεί η ζημιά στον τουρισμό και στην οικονομία, απαιτείται νέο σχέδιο υγειονομικής διαχείρισης, με αποτροπή της εκθετικής διασποράς του ιού, με αξιόπιστη εκτίμηση κινδύνου και αναλογικότητα στη λήψη των μέτρων , με καλή επιδημιολογική εικόνα και επιτήρηση σε τοπικό επίπεδο και άρα στοχευμένες και όχι οριζόντιες παρεμβάσεις, με εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων στις «πύλες εισόδου» αλλά και στις εστίες «υπερμετάδοσης» στο εσωτερικό (μέσα μεταφοράς , ξενοδοχεία, εργοστάσια, κέντρα διασκέδασης , εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συναλλάσσονται με το ευρύ κοινό κλπ). Με μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ενδυνάμωση του ΕΣΥ και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας , με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αντιμετώπιση των νέων αναγκών που ανέδειξε η πανδημία ( ΠΦΥ, οικογενειακός γιατρός, κατ’οίκον φροντίδα, γηριατρική, αποκατάσταση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη ) καθώς και με αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.»

 

«Ποιος είναι ο σχεδιασμός;»

 

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισήμανε τα εξής: «Είναι ώρα επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας που διευρύνεται και να σταματήσουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες, και τις απαράδεκτες λογικές της μεταφοράς ευθυνών στους πολίτες.»

 

Η κυρία Γεννηματά πρόσθεσε ότι: «Όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θεωρεί πρωτεύον ζήτημα για το Υπουργείο Υγείας όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την οποία δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς και τις προσλήψεις. Γι’ αυτό και τις αφαιρεί από τον Υπουργό, προκειμένου η «Μαξίμου ΑΕ» να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα ρουσφέτια της.»=

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας πως «ιδιαίτερα για τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η Κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών».

 

ΚΚΕ: «Ενοχοποιούν τη νεολαία»

 

Σε οξείς τόνους κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν και η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και από την άλλη ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς να ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με ποια προετοιμασία, μέσα και μέτρα προστασίας θα γίνει αυτό δυνατό.»

 

Από τον Περισσό πρόσθεσαν και τα εξής: «Η κυβέρνηση» διέθετε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, από τον Ιούνιο, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι αναγκαία να ξεκινήσει και για παιδαγωγικούς και για μορφωτικούς λόγους. Σήμερα ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας όταν ανάγει σε κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την εξάπλωση του κοωονοϊού το πώς θα συμπεριφερθούν παιδιά Δημοτικού! Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο στους μαθητές, τη νεολαία και τους γονείς και να αναλάβει την δική της τεράστια ευθύνη

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV