ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κομπλεξισμοί της Ηρώδου Αττικού για...το συνέδριο περί θαλασσίων ζωνών στο Καστελόριζο | piperata.gr Skip to main content
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κομπλεξισμοί της Ηρώδου Αττικού για...το συνέδριο περί θαλασσίων ζωνών στο Καστελόριζο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κομπλεξισμοί της Ηρώδου Αττικού για...το συνέδριο περί θαλασσίων ζωνών στο Καστελόριζο

Μία που πήγε η Σακελλαροπούλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Καστελόριζο συνοδεία των μισών Ενόπλων Δυνάμεων, μεγαλοδημοσιογράφων, καναλιών κτλ και μία που γύρισε άπραγη χωρίς να καταλάβει κανείς τι είπε για τους Τούρκους αφού βασικά δεν τόλμησε να μιλήσει για το παραμικρό, επί της ουσίας της μιας και μοναδικής διαφοράς μας, καθώς την «σημάδευαν» από απέναντι.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Ο βήχας ούτε κρύβεται, ούτε κόβεται και μάλλον με τη στάση τους στο Προεδρικό Μέγαρο και ενδεχομένως και στο Μαξίμου δείχνουν κιόλας ότι τους περισσεύει.

Εν προκειμένω, μεθαύριο Σάββατο – 19 Σεπτεμβρίου – κατεβαίνουν στο Καστελόριζο ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και παράγοντες της νομικής επιστήμης προκειμένου να παραστούν και να τοποθετηθούν σε ειδική εκδήλωση για την «οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Ομιλητές

Πρόκειται για το κατεξοχήν θέμα της επικαιρότητας το οποίο, σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί για την Ελλάδα το μοναδικό σημείο διαλόγου με την Τουρκία.

Και επ’ αυτού, στην ειδική ημερίδα που διοργανώνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας με επικεφαλής τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, θα μιλήσουν ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος («Η αμυντική θωράκιση των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο»), ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Κώστας Υφαντής, η αν. καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του ΕΚΠΑ Μαρία Γαβουνέλη, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας, οι καθηγητές - βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Ανδρέας Λοβέρδος, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης ως αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου, φυσικά ο Δ. Βερβεσός ως πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων κι ακόμη εξειδικευμένοι νομικοί σε ζητήματα θαλάσσιων ζωνών όπως οι Στ. Γρηγορίου, Γ. Αναστασόπουλος και Κ. Κεράτσας, διπλωμάτες και τοπικοί - περιφερειακοί φορείς.

 

Η επιλογή

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, η κυβέρνηση δεν είχε δηλώσει εκπρόσωπο, ενώ προηγούμενα διακινούσε ότι «ο Παυλόπουλος ζήλεψε τη Σακελλαροπούλου κι έστησε ολόκληρο σκηνικό για να κατέβει στο Καστελόριζο».

Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε πως παίζεται το παιχνίδι, αγνόησε τα όσα του έλεγαν ο Γεραπετρίτης και η… «εκλεκτή του Πρόεδρος» κι αποφάσισε να στείλει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Μόνο που ο Τσιάρας είναι γιατρός στο επάγγελμα, ο πρώτος γιατρός - πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης στα χρονικά του θεσμού που αν πήγαινε εκεί θα ξεφτιλιζόταν (σ.σ λογικό είναι).

Τελευταία στιγμή βρήκαν έναν δικηγόρο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πάνο Αλεξανδρή τον οποίο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα piperata.gr, σχεδόν υποχρέωσαν!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV