Δίκη «Noor 1»: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για Κοτσώνη - Πρόταση ισόβιας κάθειρξης | piperata.gr Skip to main content
NOOR 1

Δίκη «Noor 1»: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για Κοτσώνη - Πρόταση ισόβιας κάθειρξης

Στον περιβόητο Αιμίλιο Κοτσώνη επικεντρώθηκε στη σημερινή της αγόρευση (Πέμπτη 17/9) για την πρωτογενή εκδίκαση της υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor one», η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία, όπως και την Τρίτη (15/9), ήταν… καταπέλτης, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πλήρως τις πληροφορίες του PIPERATA.GR και της στήλης «Πιπεράτα Παρασκήνια». 

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, έθεσε σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Αιμίλιο Κοτσώνη (που αυτή τη στιγμή βάσει της πρωτόδικης απόφασης είναι ελεύθερος λόγω της επίμαχης έφεσης, αν και και καταδικασμένος με 12 χρόνια φυλάκισης), καθώς, σύμφωνα με την πρότασή της είναι ένας εκ των «εγκεφάλων» στην υπόθεση μεταφοράς 3 τόνων ηρωίνης με το «Noor one».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέως εφόσον υιοθετηθεί από το δικαστήριο, πρώην στενός συνεργάτης του υπόδικου εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, που επίσης κατηγορείται ότι χρηματοδότησε το ναρκόπλοιο βάσει εμβασμάτων που βρέθηκαν προς τον Γιαννουσάκη, πρόκειται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβιας κάθειρξης. 

 

Αναφορικά με τον φυλακισμένο, Μάκη Γιαννουσάκη, η εισαγγελέας ήταν εξίσου σκληρή, αποδίδοντας του τις ίδιες κατηγορίες με αυτές που και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, εν τούτοις, φέρεται να αναγνώρισε ότι, αφενός ότι έχει πλήρως παραδεχτεί την ενοχή του, κι αφετέρου ότι συνεργάστηκε με τις αρχές, συμβάλλοντας στη σύλληψη του ιρανικής καταγωγής Τούρκου υπήκοου Νατζί Σερίφι Ζινταστί (Γκαμάλ) και του τουρκικής καταγωγής Άγγλου υπήκοου Φαρντίν Ριγκαμπάτι (Άλεξ), τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε και επιβεβαίωσε ως δύο πρόσωπα από τα βασικά ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

 

Έτσι, οι δύο ηγέτες-χρηματοδότες του εμπορεύματος των ναρκωτικών (όχι του ταξιδιού με το «Noor one»), συνελλήφθηκαν. Μάλιστα, για τον Ριγκαμπάτι (Άλεξ) η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το PIPERATA.GR (διαβάστε εδώ), έχει ζητήσει από τον Φεβρουάριο του 2019 τη σύλληψη και την έκδοσή του, διά του αναπληρωτή δημόσιου κατήγορου του Εφετείου Πειραιά, Ευστράτιου Παπαθανασόπουλου. 

 

Και για του λόγου το αληθές, η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» του PIPERATA.GR φέρνει στο φως της δημοσιότητας κατά αποκλειστικότητα το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας «NCA».

NCA σύλληψη και έκδοση Ριγκαμπάτι

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV