Εισβολές της αντι-τρομοκρατικής σε σπίτια αναρχικών σε Βερολίνο και Αθήνα | piperata.gr Skip to main content
Εισβολές της αντι-τρομοκρατικής σε σπίτια αναρχικών σε Βερολίνο και Αθήνα

Εισβολές της αντι-τρομοκρατικής σε σπίτια αναρχικών σε Βερολίνο και Αθήνα

Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site:

Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg).

Η αιτιολογία της εισβολής που δόθηκε, ήταν ότι οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα και κατηγορούν ομάδα συντρόφων για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχει να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους.

Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο. Στην Αθήνα 5 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά την εισβολή.

Οι 3 από αυτούς θα περάσουν αυτόφωρο αύριο Πέμπτη στις 12π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για παράνομη οπλοκατοχή ενός πέπερ σπρέυ.

Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι κατηγορούμενοι στη δίκη της εκκένωσης της κατάληψης ΓΚΑΡΕ, αυτήν την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη.( https://athens.indymedia.org/post/1607127/#1633426).

 

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση συμβαίνει σε μία συγκυρία εντεινόμενης πίεσης ενάντια στο αυτόνομο κίνημα στο Βερολίνο. Μόλις λίγες ώρες πριν τη σημερινή εισβολή, η αναρχα-φεμινιστική-κουίρ κατάληψη Liebig34 στο Βερολίνο, έλαβε εντολή εκκένωσης από το κράτος: http://4sy6ebszykvcv2n6.onion/node/104092.

Η εκκένωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτώβρη και απο τη μεριά των συντρόφων έχει δηλωθεί ότι θα υπάρχει αντίσταση.

 

Αλληλεγγύη με τους διωκόμενους συντρόφους Αύριο Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, στις 12πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων για τους 3 συντρόφους που κρατήθηκαν για οπλοκατοχή

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτιριο 12, αίθουσα 1, για τη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV