Δυσφορία για την πρεμούρα Μητσοτάκη να δει τον Ερντογάν πριν τις διερευνητικές  | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης

Δυσφορία για την πρεμούρα Μητσοτάκη να δει τον Ερντογάν πριν τις διερευνητικές 

 Δυσφορία επικρατεί στις τάξεις πολιτικών και διπλωματικών παραγόντων για τη στάση Μητσοτάκη απέναντι στον  Ερντογάν  και  την πρωτόγνωρη  - όπως  την χαρακτηρίζουν- σπουδή του πρωθυπουργού  να αποδεχθεί αμέσως την  πρόσκληση του Τούρκου προέδρου για μεταξύ τους συνάντηση πριν την έναρξη των διερευνητικών  επαφών, την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.  

 

Του  Μιχάλη Ι. Ασημάκη

 

«Δεν έχουν να συζητήσουν κάτι,  όλα ειπώθηκαν εξαντλητικά και παραβιάστηκαν κατάφωρα από την Άγκυρα. Μόνο εις βάρος μας μπορεί  να αποβεί μια τέτοια επαφή γιατί ο  Ερντογάν  θα θελήσει δημοσίως να ανοίξει  κι άλλα  κεφάλαια» είναι  η κυρίαρχη άποψη στο υπουργείο Εξωτερικών και σε διάφορα πολιτικά γραφεία, όπως των Καραμανλή, Σαμαρά,  Ντ. Μπακογιάννη, Μεϊμαράκη  και φυσικά του  Πρ. Παυλόπουλου  που πρόσφατα  εξέδωσε και συναφές επιστημονικό  βιβλίο – σύγγραμμα.  

 

Κι αν ο Ερντογάν  βάλει ζητήματα,  όπως τις αποστρατιωτικοποιήσεις  των νησιών και γενικώς την αναθεώρηση διεθνών συνθηκών  που ούτως ή άλλως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ,  τότε η  Αθήνα θα αναγκαστεί να μη στείλει καν την επόμενη Δευτέρα την αντιπροσωπεία της στην Κωνσταντινούπολη.  Ούτως ή άλλως η   Τουρκία θα  περάσει αβρόχοις ποσί  και από τη Σύνοδο Κορυφής της  ΕΕ τον  Μάρτιο εάν τελικώς ξεκινήσουν  οι συνομιλίες. Γιατί  εάν  δεν … τότε η Ελλάδα θα εξαγριώσει και τον γείτονα (Ερντογάν) και τον χρηματοδότη  (Μέρκελ. Φον ντερ  Λάγεν κτλ). Κάτι τέτοια  βλέπει  ο Δένδιας να έρχονται   γι΄ αυτό  και αύριο θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων  μόνο  για τις ελληνικές  θέσεις.   
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV