Ενός λεπτού σιγής για τον Φλόιντ στο συνέδριο Δημοκρατικών στις ΗΠΑ | piperata.gr Skip to main content
Συνέδριο Δημοκρατικών / Πηγή: NBC NEWS

Ενός λεπτού σιγής για τον Φλόιντ στο συνέδριο Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ πραγματοποίησε το πρώτο του συνέδριο διαδικτυακά το βράδυ της Δευτέρας, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ώστε να απονείμουν και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών στον επικρατέστερο υποψήφιο, τον Τζο Μπάιντεν.

 

Στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο, το κόμμα «άγγιξε» πολλά θέματα της εποχής, με τον κορωνοϊό να μονοπωλεί την συζήτηση, καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πλήττονται βαρύτατα από την πανδημία. 

 

Στο συνέδριο συμμετείχε και η Μισέλ Ομπάμα, κάνοντας μία ανάλυση της πολιτικής του Τραμπ που οδήγησε στην κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ΗΠΑ, και παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του Μπάιντεν. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς απηύθυνε ένα μήνυμα ενότητας στους προοδευτικούς που τον στήριξαν, τονίζοντας πως η πρωτοφανής κρίση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ απαιτούν μία ηχηρή απάντηση, που θα έρθει μέσα από την πτώση του Τραμπ και την άνοδο των Δημοκρατικών. 

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κίνηση του κόμματος να τηρήσει ενός λεπτού σιγής για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, λίγο μετά την έναρξη του συνεδρίου. 

 

Ο θάνατος του Aφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς, πυροδότησε μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με το κίνημα Black Lives Matter να πρωτοστατεί, για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού.

 

Ο Φιλονίζ Φλόιντ, αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, προτίμησε στη σύντομη παρέμβασή του να κάνει προσκλητήριο νεκρών εξαιτίας ενεργειών αστυνομικής βαρβαρότητας. 

 

Στο συνέδριο οι Δημοκρατικοί έδωσαν έμφαση στο πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια γυναίκα ο πατέρας της οποίας υπέκυψε στην COVID-19 κατηγόρησε χωρίς περιστροφές τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση, χειροτέρεψε την κατάσταση.

 

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σχολίασε «μόνο ένας ισχυρός οργανισμός μπορεί να πολεμήσει τον ιό, και ο διχασμός της Αμερικής εξασθένισε το σώμα της. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προκάλεσε τον διχασμό. Ο διχασμός δημιούργησε τον Τραμπ. Κι αυτός τον έκανε χειρότερο», έκρινε ο Κουόμο.

 


 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV